Hammarby gick in i väggen - Gais-skräll

900 minuter. Så länge hade Hammarby gått obesegrade. Men en elfte match utan förlust blev det inte efter rena haveriet mot Gais på fredagkvällen.
Tränare Tony Gustavsson tog ändå bakslaget med fattning.

? Första 25 minuterna är fantastiska. Kanske den bästa perioden vi har haft spelmässigt, säger tränaren Tony Gustavsson till PPV.

Men Hammarby-tränaren visade också missnöje - backlinjen var inte alls vad den varit i så många matcher tidigare.
? Vi måste kunna hålla lite tajtare bakåt. Vi gör två mål mot Ljungskile, men får bara med oss en poäng, nu gör vi två mål framåt och får inga poäng, säger Tony Gustavsson.

2-4 mot Gais. Vilket uppvaknade för Hammarby som varit poplaget nummer 1 i den allsvenska fotbollen sedan omstarten efter EM-uppehållet. Ett Hammarby som klarat av den ena motgången efter den andra med skador, Paulinhos flytt och Charlie Davies landslagsspel med USA, gick den här gången in i väggen.

Från ingenstans gjorde Gais plötsligt en stormatch.
Många förvånade miner och rent sensationellt med tanke på att Hammarby ändå hade en 2-0-ledning (målskyttar: Nathan Paulse och Charlie Davies) efter 20 minuters spel.

Hemma på Söderstadion - dessutom. Plussa där till tre mållösa matcher i rad för göteborgarna och flera spelare som försvunnit från klubben och segern framstår som ett mindre mirakel.

Med Wandersons 1-2-mål med en frispark i slutet av första halvlek så hände saker.
I andra halvlek kom Gais med ännu mer kraft mot ett Hammarby som gick på knäna spelmässigt.
I 77:e minuten kom till slut 2-2-målet logiskt genom samme Wanderson som med finfin knorr skickade in utjämningen.

? Jag är så glad, säger Gais-tränaren Magnus Pehrsson till PPV.
? Vi har jobbat oerhört mycket med honom. Han ska få vara kreativ inte vara styrd så mycket i sina löpningar. Han var glad och lugn inför matchen. Han har varit pressad, har missat mycket. I dag lossnade det, säger Magnus Pehrsson till PPV.

Men inte nog med det. Gais nöjde sig inte och satte poängen på spel genom vidlyftigt anfallsspel in i det sista. Och som det belönades den här kvällen.
I 84:e minuten var turen med bortalaget när David Johansson touchade in bollen i eget mål och 3-2-ledning till Gais.
På övertid kom sedan 4-2 sedan Johan Mårtensson avslutat raffinerat med rena drömmålet.

? Det var riktigt skönt. Det var första målet i allsvenskan och ett viktigt mål också, konstaterade matchhjälten för PPV.

- Jag fick en bra träff.

HAMMARBY - GAIS 2-4 (2-1) Målen: 1-0 (8) Nathan Paulse, 2-0 (22) Charlie Davies, 2-1 (39) Wanderson, 2-2 (77) Wanderson, 2-3 (84) Självmål, 2-4 (90+1) Johan Mårtensson.
Varningar, Hammarby: Fredrik Söderström. Gais: Tommy Lycén, Daniel Nicklasson, Björn Andersson.
Domare: Martin Ingvarsson.
Publik: 11 538.