Hammarby kris blir bara djupare - föll tungt i Örebro

Örebro lyckades bryta sin måltorka, vann 2-0 hemma mot Hammarby, vars kris blir allt djupare. Hammarby är kvar under nedflyttningsstrecket samtidigt som Örebro tog ett skutt uppåt i tabellen. Skadelistan är snart lika lång som laguppställningen och spelet på plan haltar betänkligt.

I bortamatchen mot Örebro började Hammarby ganska piggt. Men det roliga tog snabbt slut. Hammarbys Christian Traoré gjorde sitt bästa för att täcka ett skott från Roni Porokara i sjunde minuten men Traorés fot gav i stället bollen rejäl överskruv och ställde målvakten Kristoffer Björklund helt.

Porokara hade sedan ytterligare ett par bra skott som Björklund lyckades avvärja. Örebro, som inte gjort några mål i de två tidigare omgångarna, tog skott i parti och minut i första halvlek.
Björklunds agerande vid 2-0 för Örebro var mer tveksamt. Samuel Wowoahs frispark var välplacerad men inte speciellt hårt slagen i sin bana över den uppställda muren.

Framåt skapade inte Hammarby mycket. Charlie Davies snabbhet lyckades laget inte utnyttja, inför ögonen på den amerikanske förbundskaptenen. Davies var ändå den som skapade mest oreda i hemmaförsvaret. Inga andra anfallsvägar fungerade heller.

Det var trubbigt värre och det spelade ingen roll hur mycket tränaren Tony Gustavsson manade sina trupper framåt i slutet av matchen. Då var det också väl sent, speciellt med tanke på att Nathan Paulse blev utvisad med dryga 20 minuter kvar att spela.