Under söndagen slog man Mjällby med 4-2 på hemmaplan.
- Jag tror att vi kan komma ikapp och vara med och slåss (om Europa) när vi summerar 30 omgångar, säger Tim Söderström till Dplay.

Det small direkt på Tele2 Arena under söndagen.

Hammarby gjorde 1-0 efter tre minuters spel.

2-0 gjordes två minuter senare.

Och det stod 3-0 redan i den tolfte minuten.

Först gjorde en misslyckad rensning av Mjällby att Abdul Khalili kunde vinna bollen i straffområdet och spela snett inåt bakåt till Gustav Ludwigson, som från nära håll dunkade upp 1-0 i nättaket.

Forwarden Aron Johannsson gjorde 2-0-målet. Mjällby klarade inte av att rensa bort ett Inlägg från nämnde Khalili och då högg Johannsson. Från nära håll petade han in bollen i nät.

3-0 blev Gustav Ludwigsons andra mål för dagen. Alexander Kacaniklic spelades fri i djupled och testade att chippa över Carljohan Eriksson i gästernas mål. Keepern fick en hand på avslutet men när han sedan skulle stöta bort den igen dök Ludwigson upp och ”täckte” in bollen i mål.

Mjällby slutade sedan att läcka, åtminstone för en stund, och i den 25:e minuten reducerade forwarden Mamudu Moro till 3-1. Han snappade upp en långboll efter en offensiv Bajen-frispark och blev mer eller mindre fri mot hemmalagets målvakt David Ousted. Något spektakulärt avslut fick han dock inte till, eftersom Aimar Sher försökte göra sitt för att störa målskytten och det blev en studs som gick Blekinge-lagets väg som gav 3-1.

Precis innan paus var Mjällby relativt nära att göra 3-2. Först var det inte långt ifrån att Moses Ogbu klarade av att lyfta in bollen i bortre hörnet, och därefter sköt David Batanero en frispark tätt utanför ena stolpen.

Men det stod 3-1 i paus och efter en dryg timmes spel tog hemmalaget död på mycket av det hopp som Mjällby hade. Vänsterbacken Tim Söderström bröt sig igenom på sin kant, tog sig in i straffområdet och dunkade in 4-1 vid den främre stolpen.

Ett långskott från David Batanero i den 69:e minuten gav Mjällby ett andra mål i matchen, men närmare än så kom aldrig bortalaget en poäng.

Hammarby höll ut och vann. Därmed har laget fortsatt häng på en Europa-plats till nästa säsong. I en haltande tabell har Bajen två poäng upp till tredjeplatsen. Mjällby är fem poäng bakom Hammarby.

- Det var väldigt roligt, både med en vinst och första (allsvenska) målet, så det kan inte bli bättre, säger Bajens Tim Söderström till Dplay.

- Det var en jättebra match. Jag är nöjd med min insats och jag tycker att laget gör en jättebra insats. Vi krigar till slutet och släpper inte till så mycket, så jag är stolt över alla, fortsätter han.

Både Hammarby och Mjällby har sex matcher kvar att spela.

- Jag tror att vi kan komma ikapp och vara med och slåss (om Europa) när vi summerar 30 omgångar, säger Söderström.

Mjällby-tränaren Marcus Lantz var i sin tur besviken efteråt.

- Vi ger oss inte själva chansen, då det var 3-0 efter tolv minuter och sedan hade de även ett friläge när de gjorde 4-0. Det är kaos överallt, så är det. Det fungerar inte, säger Lantz till Dplay och fortsätter:

- Jag tycker att vårt anfallsspel fungerade ganska bra i långa stunder och vi gjorde två mål borta mot Hammarby, vilket man kan komma ganska långt med, men vi var inte nära dem. Inledningen förstör. Det är första tio som gör att vi inte är med i matchen.

Hammarbys lag: David Ousted - Mads Fenger, Richard Magyar (Kalle Björklund 92), David Fällman, Tim Söderström - Aimar Sher (Serge-Junior Martinsson Ngouali 73), Darijan Bojanic - Alexander Kacaniklic (Akinkunmi Amoo 87), Aron Johannsson (Imad Khalili 73), Abdul Khalili - Gustav Ludwigson

Mjällbys lag: Carljohan Eriksson - Eric Björkander (Max Watson 92), Jesper Löfgren, Viktor Agardius - Kadir Hodzic, Besard Sabovic, David Batanero, David Löfquist (Adam Petersson 70), Martin Spelmann (Joel Nilsson 63) - Moses Ogbu, Mamudu Moro (Jacob Bergström 63)