Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Hammarby nära nyförvärv - och här är Michelsens besked om truppen

Foto: Scanpix

Från vänster: Jakob Michelsen och Mats Jingblad.

Hammarby närmar sig flera värvningar, berättar sportchefen Mats Jingblad.
Samtidigt vill tränaren Jakob Michelsen ha en mindre trupp än den Bajen hade förra året.

Lars Saetra har sålts till Kina, medan Philip Haglund, Alex och David Boo Wiklander lämnat för andra klubbar. Dessutom har Petter Andersson lagt skorna på hyllan. Men några värvningar till A-laget har det inte blivit än för Hammarby i vinter.

De är dock på väg, enligt sportchefen Mats Jingblad. Han jobbar nu för fullt med att sätta truppen inför säsongen 2017.

- Vi håller på med den processen, det är några spelare som ska ersättas, säger han. 

Finns det någon specifik numerär ni vill ha i truppen?
- Vi får se var vi hamnar någonstans, det beror lite på vad Jakob (Michelsen, ny tränare) tycker om en del unga spelare och så. Men vi har tappat en del etablerade spelare som måste ersättas. 

Det är några stycken spelare som ska in då?
- Ja, så är det.

Jingblad säger sig ha och ha haft daglig kontakt med tränaren Jakob Michelsen om den kommande säsongen och truppen. Sportchefen berättar också att man är nära att göra klart med flera spelare.

- Ja, det är några som är lite längre ifrån och några som är lite närmare. Förhoppningsvis kanske vi till och med har några på plats innan vi åker till Gran Canaria (träningsläger) på tisdag. 

Mittback, är det en position ni söker efter spelare på?
- Svar ja.

Nye tränaren Jakob Michelsen är tydlig med hur han vill att truppen ska byggas.

- Vår strategi går ut på att vi vill ha en mindre trupp den här säsongen, en liten men stark trupp där det finns plats för unga spelare att komma upp och få erfarenhet, säger Michelsen.

Mittfältaren och 2016 års interna skyttekung, Erik Israelsson, besökte holländska Zwolle i dagarna och kan lämna Hammarby. Men det oroar inte Michelsen.

- Han gjorde flest mål förra året, men att köpa och sälja spelare är alltid en del av fotbollen. Jag fokuserar på spelarna jag har. Men jag har också gått i skolan och kan räkna ut att vi är färre nu än vad vi var när säsongen slutade. Beroende på hur du räknar är vi fem eller åtta färre spelare, men transferfönstret stänger den 31 mars så det är långt dit. Jag är ganska säker på att vi kommer få in några nya spelare innan vi inleder allsvenskan, det är det viktigaste.

- Men vi kommer inte värva åtta nya spelare, för vi vill ha plats för unga lokala Hammarby-spelare så att de kan komma upp och träna med oss. Har du 35 spelare i en trupp har du inte plats för de unga, men självklart behöver vi nya spelare, säger den danske tränaren.

Något som redan är klart är att 18-årige mittbacken Marcus Degerlund lyfts upp i A-truppen fullt ut.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-01-11 kl 07:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER