Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hammarby om nya Zlatan-uppgifter: "Medvetna om att det finns en chans"

Allsvenskan

Zlatan Ibrahimovic fortsätter kopplas samman med Hammarby.
Om det faktiskt är aktuellt?
Vd:n Henrik Kindlund säger sig knappt veta själv.
- Men att det finns någon form av chans är vi medvetna om, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i Italien för att med sitt Milan försöka slutföra säsongen. Men för det har inte Hammarby-spåret svalnat.

Snarare tvärtom. 

Nyligen bedömde den italienska tidningen La Gazzetta dello Sport det som att det är 60 procents sannolikhet att Zlatan skulle välja spel i Hammarby och dessutom har en annan tidning, Corriere della Sera, skrivit om liknande uppgifter.

Henrik Kindlund är vd i Hammarby. Han vill inte spekulera för mycket om möjligheterna till att Zlatan drar på sig Bajen-tröjan i framtiden, men utesluter det inte heller.

- Jag ska vara helt ärlig: Jag har ingen som helst aning om vad som händer i den frågan. Det beslutet ligger helt hos Zlatan, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS

Skulle ni ha råd med det, i ljuset av dagens beslut om omfattande lönesänkningar, exempelvis?
- Jag har ingen aning, vi har inte pratat om någonting sådant. Jag har ingen aning, jag vet lika mycket som du. 

Vad gäller rapporterna i Italien säger Kindlund:

- Att det finns någon form av chans (att Zlatan spelar i Hammarby), det är vi medvetna om och det har Jesper (Jansson, sportchef red. anm) också kommunicerat. Men det är ju självklart, oavsett corona eller inte, att det inte finns någon klubb i Sverige som skulle kunna betala honom en marknadsmässig lön. Det finns ju inte på kartan. Den frågan är ganska långt bort. Men händer det så händer det. Då får vi ta det då. 

Kindlund medger samtidigt att känslan är att sannolikheten kring att Zlatan spelar i Bajen i framtiden ökat, efter att han nyligen varit i Stockholm och tränat med laget.

ANNONS

- Ja, det skulle jag väl säga. Vi trivdes ju väldigt bra med varandra under veckorna han var här. Det tänker jag väl. Men jag vet inte. Det finns knappt något att kommentera. Man kan spekulera hur mycket som helst men jag behöver inte göra det.

Hur ser kontakten ut mellan klubben och honom nu när han är tillbaka i Italien?
- Det är framför allt han och Jesper som har kontakt, sedan har han en del kontakt med våra spelare också. Men just nu låter vi honom koncentrera sig på avslutningen i Italien.  

Så Hammarby-supportrarna får fortsätta drömma en liten stund till?
- Ja, absolut. Det tycker jag.

Publicerad 2020-05-20 kl 15:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto