Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Hammarby-petade Guterstam tillbaka hos BP: "Ingen chock"

Efter äventyret hos belgiska FC Bryssel lånades Olof Guterstam ut från Brommapojkarna till Hammarby med förhoppningen om en övergång vid säsongens slut. Men Hammarby valde att inte nyttja optionen och nu är Guterstam tillbaka hos BP igen.

- Som det utvecklade sig är jag inte jätteförvånad. Det kom inte som en chock. Jag kände att jag inte var förstealternativ när Hammarby köpte in en liknande spelartyp som jag själv i Nathan Paulse, säger Guterstam till FotbollDirekt.se.

Det var när Brommapojkarna trillade ur allsvenskan 2007 som Olof Guterstam först flyttade till FC Bryssel och sedan lånades ut till Hammarby. Hos den belgiska jumboklubben klarade sig anfallaren bra och gjorde fyra mål på 14 matcher och var given i startuppställningen. Därför fanns förväntningar när Hammarby lånade 26-åringen, men succén uteblev hos Bajen och klubben valde att inte nyttja sin option.

- Det gick bra i slutet. Jag gjorde mål och det gick bättre och bättre. Det kändes som tränarna ville ha mig kvar men att det inte fanns utrymme att köpa loss mig. Ungefär som förväntat, konstaterar Guterstam.

Istället blev det en biljett tillbaka till Brommapojkarna som återigen tagit steget upp i allsvenskan.
- När det inte blev något med Hammarby så pratade jag med Kim Bergstrand (tränare) och han sa att jag välkommen tillbaka om jag tyckte att det skulle vara kul att spela med BP. Och det gör jag.

- Just nu mår jag alldeles utmärkt.

Nu ska Olof Guterstam och hans lagkamrater försöka klara det som 2007-års upplaga misslyckades med. Nämligen att hålla sig kvar i allsvenskan. Det ska BP göra med en mycket yngre trupp.
- Dels ska vi klara oss med hjälp ungdomlig entusiasm. Årets generation är den bästa jag har sett under mina sju år i BP. Sedan har vi en stark grupp med bra sammanhållning. Sedan tror jag hela föreningen har lärt sig mycket sedan senaste gången.

Och nu får ni spela hela året på Grimsta.
- Inte minst det. Det har vi visat tidigare att vi är starka på Grimsta, säger Guterstam.

Publicerad 2009-02-17 kl 13:49