POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Hammarby: ''Sannolikt kommer vi överklaga''

Hammarby är besvikna över Svenska fotbollförbundets disciplinnämnds dom att derbyt mot Djurgården ska spelas med tom supporterläktare. Nu kan det bli tal om att överklaga domen.

- Sannolikt kommer vi göra det, vi får sätta oss ner och diskutera det, men det får vi återkomma till, säger Hammarbys informationschef Urban Rybrink till FotbollDirekt.se.

Ni kan bakgrunden vid det här laget. Det var i förra Stockholmsderbyt som huliganer skickade in fyrverkeripjäser mot AIK-målvakten Tomi Maanoja. Domaren Martin Hansson bröt matchen, men valde att återuppta den. Nu har Hammarby straffats. När laget tar emot Djurgården tvingas hemmasupportrarna stanna hemma eller sätta sig på en annan läktarsektion.

- Vi har haft ett positivt läktarklimat på Söderstadion i år och nu utestängs de positiva krafterna. En sådan här dom föder mer konflikter, tror Rybrink.

Enligt Aftonbladet kan det bli tal om att flytta matchen till Söderstadion istället. Så länge stoppas i alla fall försäljningen av biljetter till derbyt.

- Vi måste naturligtvis diskutera hur vi ska lösa matcharrangemanget på ett konstruktivt sätt så att inte den vanlige hammarbysupportern drabbas, säger VD:n Michael Andersson i ett pressmeddelande.

- Redan tidigare har vi haft en hel del uppslag inför derbyt mot Djurgården, såsom ändrad matchtid, förändringar på arenan och så vidare, men nu tvingas vi till en total förändring av vår organisation kring matcharrangemang. Kanske ska vi också överväga om det går att flytta matchen till Söderstadion där vi på eget initiativ arbetat förebyggande med infrastruktur som kastnät på vissa sektioner och liknande.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-09-12 kl 13:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå