Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Hammarby skakas av stridigheter: ''Styrelsen måste ha en målsättning''

Sex nyförvärv behövs för en topp fyra-placering - hittills har det blivit noll. Hammarbys tränare Tony Gustafsson är inte alls nöjd.

- Jag och Lasse Eriksson (fotbollschef) gjorde en mycket grundlig analys av läget förra sommaren. Den analysen visade att de spelare som lämnat Hammarby under de senaste åren har gått till ligor och klubbar som varit bättre eller lika bra, säger Tony Gustafsson till SportExpressen.

För att konkurrera om en framskjuten placering i den allsvenska tabellen 2009 bedömde Gustafsson och Eriksson att sex nya spelare med kvalitet behövdes in i spelartruppen.
Fram till idag har det blivit noll, något som gör att Hammarby saknar en tydlig målsättning inför den kommande säsongen.

- Jag väntar fortfarande på ett officiellt uttalande från vd och styrelse på vad vår kortsiktiga målsättning är.

Efter att ha förlorat spelare som Paulinho, Petter Andersson och Sebastian Eguren utomlands menar Gustafsson att ersättarna inte alls har hållt samma nivå.

- De spelare som kommit in har varit spelare från lägre divisioner, eller från ligor som varit rankade lägre än allsvenskan. Det är en tydlig summering om vad som hänt.

Hammarbytränaren är klar på vilken typ av spelare som saknas i Hammarbys trupp för tillfället och på vilka positioner som behöver förstärkas.

- Det vi då ansåg behövdes rekryteras var sex kvalitetsspelare inför 2009. Två mittbackar, en innermittfältare, en yttermittfältare, en forward och en forward/ yttermittfältare.

Publicerad 2009-02-28 kl 12:18