POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Hammarby slipper böter efter Zlatans hemliga premiärbesök

Foto: Bildbyrån.

Sef:s disciplinutskott har fattat beslut om Zlatans smygbesök på Tele2 Arena.
Hammarby slipper böter.
- Det blev en erinran, säger Ove Sjöblom, ordförande i utskottet, till Fotbollskanalen.

När Hammarby vann mot Östersunds FK i den första omgången av allsvenskan så var delägaren Zlatan Ibrahimovic på Tele2 Arena. Bajen-ordföranden Richard von Yxkull bekräftade för Fotbollskanalen att stjärnan hade varit nere i omklädningsrummet och träffat spelarna.

- Han var inne i omklädningsrummet efter matchen och grattade grabbarna. Jag pratade själv med honom efter matchen. Det är så klart väldigt roligt att Zlatan tar sig tid och är på plats när vi spelar premiär. Det betyder mycket för oss, sa von Yxkull

Det ledde till en anmälan till Svensk Elitfotbolls, Sef, disciplinutskott på grund av att klubben kunde ha brutit mot det allsvenska coronaprotokollet. Klubben riskerade i den instansen en erinran, varning eller böter.

Nu har disciplinutskottet fattat beslut i frågan. Klubben har begått ett fel och får en erinran.

- Det blev en erinran till Hammarby för det som hände i samband med matchen på Tele2, säger Ove Sjöblom, ordförande i disciplinutskottet, till Fotbollskanalen.

Vad är en erinran? En typ av påminnelse?
- Så här är det i disciplinutskottets påföljdssystem: första gången en förseelse inträffar brukar man tilldelas en erinran. Regelverket innehåller erinran, varning och i slutändan böter, och då har det att ganska långt eller att det har varit samma fel flera gånger. Den vanligaste påföljden, som i det här fallet, mot våra tävlingsprotokoll är en erinran med en uppmaning till klubben att det inte får inträffa utan reglerna måste iakttas. Det är som varning kan man säga, men det är en mildare variant. En erinran.

Var ni eniga om att det skulle bli en erinran?
- Ja, vi var helt eniga i beslutet kring erinran. Men det föregicks av en diskussion att protokollet som tillkommit, covid 19-protokollet, är otroligt viktigt att det respekteras av klubbarna och den här erinran kommer att kompletteras med ett medskick till klubben i fråga att de här protokollen är oerhört viktiga att efterfölja.

Sef:s disciplinutskott består av representanter från klubbar i allsvenskan och superettan. Förutom Ove Sjöblom, som är ordförande i Sirius, sitter även Elfsborgs Stefan Andreasson, Trelleborgs Mattias Kronwall, HBK:s Mikael Kaller samt Hammarbys Göran Rickmer i utskottet. Rickmer var jävig i att handlägga Zlatan-fallet. Därmed var inte han med och ”dömde” i det ärendet.

FAKTA

De sitter i Svensk Elitfotbolls disciplinutskott

- Ove Sjöblom, ordförande i IK Sirius
- Göran Rickmer, säkerhetsansvarig i Hammarby (dömer ej i aktuella fallet)
- Mattias Kronwall, klubbdirektör i Trelleborgs FF
- Stefan Andreasson, klubbchef i IF Elfsborg
- Mikael Kaller, Halmstads BK

Publicerad 2020-06-25 kl 13:43
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto