Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hammarby stoppar trio från EM: "Vi måste gå först"

Foto: Bildbyrån

Hammarby släpper inte Marcus Degerlund, Dusan Jajic och Leo Bengtsson till P19-EM i sommar.
Det meddelar sportchefen Jesper Jansson.
- Hammarby måste gå först, säger Jansson till Bajenpodden.

Mellan den 2 och 15 juli avgörs P19-EM i Georgien. Turneringen spelas dock inte under så kallade Fifa-datum och därför får klubbarna själva bestämma om de ska släppa i väg spelare till slutspelet. 

Tidigare under onsdagen kunde Fotbollskanalen berätta att Häcken stoppar sin mittfältare Daleho Irandust från mästerskapet och nu meddelar även Hammarby att man valt att inte släppa sina tre A-lagsspelare Marcus Degerlund, Dusan Jajic och Leo Bengtsson till EM.

- Det är beskedet som de har fått. De är seniorspelare och det är som vi sa till dem i morse, det är många spelare som hellre hade varit med och konkurrerat om en A-lagsplats i ett allsvenskt lag än att åka i väg. Det är klart att Hammarby och klubben måste gå först, och det tycker jag att de ska känna också. Det (att Hammarby stoppar trion) är ett bevis på att de gjort det bra, det är väl hit de velat komma, säger sportchefen Jesper Jansson till Bajenpodden.

Om de tre spelarna hade åkt på EM hade de missat Hammarbys matcher mot Häcken (3 juli) och Örebro (8 juli). Dessutom hade uppladdningen inför mötet med Elfsborg (17 juli) blivit den bästa för trion.

Jansson säger att man också varit i kontakt med P19-landslagets förbundskapten, Claes Eriksson, och meddelat var man står i frågan.

- Vi måste tänka på Hammarby och laget, och de viktiga matcherna som vi har.

Hammarby har i år en tunnare trupp än förra året och i och med att Richard Magyar ser ut att lämna klubben när hans kontrakt löper ut den 30 juni samtidigt som nyförvärvet Mads Fenger blir spelklar först när transferfönstret öppnar den 15 juli kommer de grönvita vara i stort behov av framför allt mittbacken Marcus Degerlund under perioden som EM spelas.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-31 kl 21:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons