POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Hammarby väldigt nöjda med Barny – men öppnar för Smarason-ersättare: ”Kan mycket väl hända”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

TRELLEBORG. Hammarby har inte stängt transferfönstret än, utan kan fortfarande ta in något mer. Däremot imponerade nyförvärvet Junes Barny i dag mot Trelleborg (vinst 1-3).
- Det är sjukt att ingen scoutat honom tidigare, säger Jiloan Hamad.

Mål av Nikola Djurdjic och Muamer Tankovic. Assist av Junes Barny. En Jiloan Hamad som var inblandad i det mesta, inklusive två hockeyassist. Leo Bengtsson som nu är tillbaka permanent efter lån, enligt Jesper Jansson, och som fick beröm av både Jansson och Stefan Billborn efter dagens match. 

Mycket ser bra ut i Hammarbys offensiv. Jansson säger till Fotbollskanalen att han är nöjd med truppen, men att de kan värvas in något. Än så länge i sommar har Erkan Zengin och senast Arnor Smarason lämnat. 

- Jag har varit nöjd (med truppen) hela tiden. Sedan får vi se vad som händer. Jag tror det viktigaste är hålla upp energin och tron på det. Spetsen har vi, men det är väldigt lätt att spelare utanför elvan tappar energi och sånt. Det gäller att hela tiden få upp det varje träning, varje match. 

- Numerärt är vi fulla, men det kan hända saker. Nu försvann Arnor som bidrog på sitt sätt.

Letar ni aktivt ersättare till Smarason?
- Det kan mycket väl hända, men inte just den profilen kanske. 

Samtidigt ska både Leo Bengtsson och Barny få chansen att visa upp sig. 

- Det är en sådan spelare vi måste tänka på, att vi inte stänger dörrar för Leo. De spetsen han har... Kan han få ut det lite mer på planen så kan det bli jättespännande. 

Både Jansson och framför allt Jiloan Hamad ger oockså fina lovord till Barny efter hans andra match, och hans första match där han fick spela fler än några minuter. 

- När ett lag fungerar, man har bra tränare, man har bra spelidé, alla kan sin roll, då kan man nästan plocka in vem som helst. Junes Barny... Det är sjukt att ingen scoutat honom tidigare, säger Hamad. 

- Nu har han visserligen spelat i Gais som är en bra klubb, men vi mötte dem i cupen och tyckte direkt att det där är en riktigt bra spelare. Han passar in jättebra hos oss. Vi är ett bollskickligt lag, vi vill ha bolltrygga spelare. Han har varit grym på träningar och kommer ta för sig. 

Jansson tog in Barny den här sommaren efter att sedan tidigare haft koll på skåningen. 

- Han pekar, styr, och ställer, vill ha bollen. Han vet att det här är en jättemöjlighet att visa sina kvalitéer. En viktig bit. Det syns att han vill visa upp sig, säger Jansson. 

- Vi ville ha energi i laget. Vi har många spetsiga spelare, men vi ville skruva upp nivån på hela truppen. Om en spelare har en dålig dag så ska man kunna skifta.

Publicerad 2018-07-30 kl 21:52
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå