Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HAMMARBY

Bajen Fans ville porta AIK-supportrar från Medborgarplatsen

Foto: Scanpix

AIK samlades i eftermiddags på Medborgarplatsen inför derbyt. Något som upprörde Hammarbyarna som skickade ut flygblad till alla restauranger och barer att säga nej till alla svartgula supportrar.

I ett flygblad som har cirkulerat inför det allsvenska fotbollsderbyt mellan AIK och Djurgården uppmanas krogarna runt Medborgarplatsen på Södermalm i Stockholm att inte servera AIK:are. Flygbladet är undertecknat av styrelsen för Hammarby-anhängarna i Bajen fans, skriver dn.se som har sökt Sandra Gaye, ordförande i Bajen fans.

Flygbladet ska också klargöra att Medborgarplatsen är ett speciellt område för hammarbyare och att krogägare som serverar AIK:are bidrar till en dålig framtida relation till Bajen fans.

AIK-anhängarna samlades på Medborgarplatsen inför matchen, som spelas på Tele 2 Arena på måndagskvällen, men gick i god ordning från platsen, enligt polisens presstalesperson Lars Byström.

- Vi har inte haft några oroligheter alls.

En av de restauranger som fick flygbladet var "Honey Honey" som beslöt att porta AIK:are från sina lokaler.

– Vi visar Hammarbymatchen hos oss och vi har vakter. Vi kommer inte släppa in någon med en AIK-tröja. Om de ser ut som civilpersoner har vi ju inte koll, säger en anställd på restaurangen till DN.

 

Publicerad 2015-05-25 kl 18:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons