Bajen kryssade mot norska mästaren - prickade stolpen med sista sparken

Hammarby

Hammarby spelade 2-2 mot norska mästaren Molde på La Manga. På övertid prickade Nahir Besara stolpen i vad som kunde ha blivit ett vinnande skott.
- En bra prestation ändå, säger Nanne Bergstrand.

Stockholmarna kom till spel veckan efter den förkrossande vinsten mot Assyriska med 8-1, men Molde visade sig utgöra ett betydligt svårare motstånd. Norrmännen tog tag i taktpinnen direkt och såg till att skapa en handfull chanser redan under de öppnande tio minuterna. Men det dröjde en halvtimme innan det första målet kom. Mittbacken Thomas Guldborg Christensen kom in fel i en duell i straffområdet och orsakade en avblåsning som inte gick att snacka bort.

Från elva meter var Harmeet Singh stensäker, med ett skott som satt nästan i nättaket.
Men Hammarby vände på matchen genom att Linus Hallenius först slet sig loss precis före pausvilan och kvitterade med vänstern, och sedan prickade stolpen med en lyftning en bit in i andra halvlek. På returen dök Måns Söderqvist fram och satte 2-1 för de grönvita.

Samme Hallenius hade sedan ett gyllene läge att slå in 3-1, men trots att Amadiyah Rennies passning gav honom nära nog öppet mål lyckades Hallenius inte hålla ned skottet, som passerade ovanför ribban.

Istället kvitterade Sander Svendsen för Molde och spikade slutresultatet till 2-2.
Hammarby var dock nära att få sista ordet, när Nahir Besara med matchens sista bolltouch prickade stolpen.

Tränaren Nanne Bergstrand var relativt nöjd efteråt.

- Vi kom inte riktigt in i matchen i första halvlek, men det blev betydligt bättre efter paus och vi jobbade successivt upp oss själva prestationsmässigt. Som helhet ger jag oss klart godkänt, inte minst eftersom det var den första gräsmatchen för året, säger han till klubbens egen TV-kanal.

Särskilt positivt såg han på "Bajens" presspel, som enligt Bergstrand bidrog till att vaska fram flera chanser.

- Det såg jättebra ut, titta bara på vårt 2-1-mål. Där vinner vi bollen nästan inne i offensivt straffområde och lyckas komma till avslut. Samma sak vid en massa andra tillfällen också. Kravet vi ställer på våra fyra offensiva positioner är att de ska arbeta hårt och på rätt sätt, och det gjorde de verkligen idag.

Publicerad 2015-02-03 kl 20:05