Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HAMMARBY

Haglund gör comeback i miniderby: "Ska in och smälla"

Foto: TT

Philip Haglund

Efter tio månaders kamp och rehabilitering gör Philip Haglund i kväll comeback på fotbollsplanen när Hammarby möter Djurgården i ett U21-derby.
- Jag har längtat mycket efter att få spela match, säger Haglund till fotbollskanalen.se.

Det var i maj förra året som Philip Haglund drog av sitt korsband. Nu har 27-åringen kämpat sig tillbaka från skadan och under tisdagen gör mittbacken (ja, det är hans nya position i Hammarby) comeback när Djurgården väntar i ett U21-derby på Kanalplan.

- Ja, Philip ska spela en halvlek. Det är kul för honom. Det är en lång resa som han har gjort, säger Hammarbys tränare Nanne Bergstrand till fotbollskanalen.se.

Själv är Haglund är nedtonad inför sin första match på tio månader.

- Jag vet inte vad jag känner, men jag har sett fram emot att få spela under en väldigt lång tid. Jag har tänkt att den här dagen ska komma, men ju närmare man kommit den har den blivit mer ett steg i processen. Det är inte så att jag är klar bara för att jag spelar match. Mitt arbete och all min rehab fortsätter, säger Haglund till fotbollskanalen.se.

Men det är ändå en milstolpe i processen?

- Det är det och jag har längtat mycket efter matchen, det har jag verkligen. Nu när det börjar närma sig vill jag också bara att matchen ska bli bra. Jag har inte så höga tankar om kvaliteten. Jag vill hålla hög kvalitet, men jag vill först och främst ta mig igenom matchen utan att det gör ont och utan att jag blir skadad. Det är viktigast, så kan man bygga vidare på det sen.

Känner du någon rädsla?

- Nja, rädsla vet jag inte. Det är väl fel ord. Snarare respekt för skadan, för rädd känner jag mig inte. Det gör jag inte. Jag känner mig stark i mitt knä och jag är fullt beredd att gå in och smälla.

Även om du inte har spelat något så känner du säkert också att säsongen börjar närma sig, hur är det?

- Det är något jag försöker stänga ute så mycket jag kan. Jag försöker påverka det jag själv kan göra något åt. Även fast jag följer med i vad som händer i Svenska Cupen och inför allsvenskan så försöker jag fokusera på mig själv och att jag blir frisk så att jag kan bidra till laget. Jag stänger ute det andra så mycket som möjligt.

- Men jag är nästan ur den bubblan. Det har varit en extrem bubbla. Jag har tränat mycket själv och varit utanför laget. Det har varit många timmar där jag varit själv, i bilen på väg någonstans och så. Då har jag haft mycket tankar. Jag har frågat mig själv vad jag vill och där har jag alltid känt mig säker på att jag vill tillbaka till fotbollen.

Haglund har tränat för fullt med laget i några veckor nu och hans känsla ute på planen är god.

- Det känns helt okej. Det känns bra, faktiskt. Det är vissa saker som jag behöver snäppa på och träna på. Framför allt explosiviteten. Men just spelmässigt, att ha koll på spelare och att positionera sig, det sitter kvar i ryggmärgen.

Hur är det att acceptera att allt kanske inte klickar direkt, att du inte kommer att vara där du egentligen vill vara?

- Det är en process, och det där började jag ju acceptera jävligt tidigt egentligen. För när man förstod att högerknäet inte var som det brukar så... Den acceptensen var svårare, att inte kunna hoppa, gå upp på tå eller spänna musklerna. Att acceptera att jag inte är 100 procent nu har jag inga problem med.

Men det är kanske inte "världens bästa Philip" vi får se i morgon (läs i dag)?

- Nej. Men det är okej för mig. Jag tror faktiskt att det kommer vara en bra Philip ändå. Jag har tränat väldigt hårt och tränat muskler och andra delar också. På sikt hoppas jag att jag blir en bättre fotbollsspelare av det, avslutar Haglund.

Glädjande för Hammarby är också att försvararen/mittfältaren Oliver Silverholt, 20, snart är tillbaka efter sin lårskada.

- Oliver rätt nära nu, till Brann-matchen (28 mars) räknar jag med att han är tillbaka, säger tränaren Nanne Bergstrand.

Publicerad 2015-03-17 kl 06:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons