Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HAMMARBY

Hammarby-kuggen: "Derbyt min största match i karriären"

Foto: Scanpix

STOCKHOLM. I dag spelar Hammarby sitt första riktiga Stockholmsderby på fem år. Mittfältaren Johan Persson är laddad inför mötet med AIK på Friends Arena.

- Det är verkligen sådana här matcher som man vill spela. Det är fantastiskt, säger Persson till fotbollskanalen.se.

Över 40 000 biljetter är sålda till dagens derby mellan AIK och Hammarby på Friends Arena. Och att det är något speciellt i luften just nu i de båda lagens läger, det känner Bajens mittfältskugge Johan Persson.

- Ja, det är klart att snacket har gått lite runt omkring, att det är en stor match. Vi vet om att det kommer att bli ett otroligt tryck där ute. Samtidigt måste vi ha fokus på vår prestation och vi kan inte börja tänka på allt runt omkring. Om vi har rätt fokus tror jag att vi har en bra chans, säger Persson till fotbollskanalen.se.

Det var bland annat för att få spela sådana här matcher som 30-åringen skrev på för Hammarby inför förra säsongen.

- Det satt en tanke i bakhuvudet när man skrev på för ett år sedan att man ville uppleva sådana här matcher och det är fantastiskt att man får göra det under andra året. Så här hajpat var det längesen som det var kring ett derby. Det är verkligen sådana här matcher man vill spela.

Står du inför din största match i karriären, till och med?
- Ja, rent åskådarmässigt och så är det ju det. Absolut. Och att möta ett så pass bra lag som AIK också, det är en stor utmaning. Samtidigt, som jag sa, så måste vi fokusera på prestationen.

Persson vet inte vad som kommer att vänta honom när han går ut på Friends Arena senare i dag.
- Man har spelat många matcher genom åren och vet vad man kan. Det är det som man måste plocka fram. Det är mycket mentalt och det handlar om att ställa om i huvudet.

- Det var längesen som fansen fick uppleva ett derby och det är kul för deras skull att det blir en sådan här hajp runt matchen.

Har du märkt av det på stan under senaste tiden?
- Ja, snacket har ju hela tiden handlat om den här matchen, fokus har legat på den här matchen. Det är självklart att det blir så. Men vi måste ha fokus på det långsiktiga och kan inte fokusera på den enskilda matchen, eller att det är AIK och derby. Utan det är fokus på det som vi vill utveckla. Vi ska bygga en tempostark fotboll.

Är det inte svårt att koppla bort allt runt omkring och bara fokusera på prestationen?
- Jo, så är det ju. Alla runt omkring snackar ju om matchen och alla medier skriver om det, så det är klart. Det gäller att visa att vi är starka och att vi håller fokus på uppgiften. Än så länge har vi gjort det väldigt bra, för vi visade hela förra året att vi kan hålla fokus på uppgifterna.

Vilka är favoriter?
- AIK är givetvis favoriter. De kom trea i allsvenskan i fjol och leder gruppen. Givetvis är de stora favoriter, avslutar Johan Persson.

Publicerad 2015-03-07 kl 07:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons