Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HAMMARBY

Hammarby nära ny målvakt - gamle derbyhjältens son

Foto: Scanpix

Jonathan Tamimi är klar för Jönköpings Södra, men i nuläget jobbar inte Hammarby på att få in en utespelare till i truppen. En målvakt är dock på väg att hämtas in, 18-årige William Eskelinen.

I dag blev det klart att den 20-årige högerbacken Jonathan Tamimi lämnar Hammarby för Jönköpings Södra i superettan. Bajens sportchef Mats Jingblad förklarar nu varför.

- Jonathan har varit hos oss i några säsonger och behöver spela a-lagsfotboll nu. Han har kommit till den åldern där U21-spel just nu inte är utvecklande. Han får inte spela så mycket a-lagsfotboll hos oss och då har vi haft i åtanke att se vad som är bäst för honom. När möjligheten nu dök upp så satte vi inga händer i vägen. Vi tänker på honom och där är Jönköping ett fantastiskt fint steg för honom, säger sportchefen till fotbollskanalen.se.

Öppnar det här upp för att ta in en utespelare?

- Det kan du spekulera i (skratt), svarar sportchefen.

Letar tredjemålvakt

Hammarby jobbar inte aktivt på en värvning, i alla fall.

- Nej, i dagsläget är det ingenting, säger Jingblad.

Men ett nyförvärv är att räkna med i Bajen framöver. Klubben vill ha in en tredje målvakt i sin trupp och den förre IFK Göteborg- och Hammarby-spelaren Kaj Eskelinens son, William, är nära en övergång.

- Han har varit med och tränat med oss och vi håller på med Kaj om det. Vi har fått positiva signaler från Värmdö om att få över honom hit och sedan låna ut honom till Värmdö igen, säger Mats Jingblad.

Har provtränat med AIK

Den 18-årige målvakten skulle med det nygamla lånesystemet kunna tillhöra Hammarby, spela matcher för Värmdö i division 2 och rycka in för Bajen om någon av Johannes Hopf eller Tim Markström skadar sig eller drar på sig en avstängning.

Kaj Eskelinen spelade för Hammarby mellan 1998 och 2000. Under sitt första år i Bajen blev han derbyhjälte mot AIK, när han gjorde matchens enda mål i bortamötet.

Sonen William har tidigare provtränat med både AIK och IFK Göteborg, men nu ser han alltså ut att gå till Hammarby.

Publicerad 2015-03-09 kl 16:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons