POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/HAMMARBY

Hammarby oroar sig inte för reducerad ståplats: "Bara hört positivt från polisen"

Foto: SCANPIX

AIK och Malmö har straffats med reducerad ståplats - och Hammarby kan drabbas av detsamma. Men klubbens VD Henrik Kindlund är inte orolig.
- De signaler som vi har fått är väldigt positiva, säger han till Fotbollskanalen.

Polisen har tagit till krafttag för att få bukt med den illegala pyrotekniken på allsvenska matcher. Först reducerades AIK:s ståplatsläktare med 1500 personer efter att cupderbyt mot Hammarby enligt polisen visat på säkerhetsbrister. Evakueringsvägarna ska ha varit blockerade och i kombination med den stora mängd bengaliska eldar som fanns på läktaren ansågs det utgöra en stor fara.

En liknande sanktion, på samma grunder, råkade Malmö FF ut för efter mötet med AIK i allsvenskan. Även Hammarby riskerar nu att drabbas av liknande sanktioner. Per Engström, chef för polisens utvecklingsavdelning, som varit med och tagit fram strategin kring ståplats, vill inte gå händelserna i förväg men antyder att Hammarby kan straffas på liknande sätt.

- Det kommer att bli någon typ av åtgärder. Det är arrangören som ansvarar för sitt evenemang och måste kunna bevisa att det går att genomföra på ett tryggt och säkert sätt, säger han till fotbollskanalen.se.

Hammarbys VD Henrik Kindlund har dock en annan bild av situationen. Han är inte orolig för att polisen ska reducera deras ståplatsläktare.

- Nä, vi har inte hört något konkret när det gäller det. Och de signaler som vi har fått är väldigt positiva. Och de är nöjda med i måndags (derbyt mot Djurgården). De tyckte att vi gjorde ett väldigt bra jobb och så, säger han till fotbollskanalen.se.

- Sen vet vi att det här pågår från polisen och inom svensk fotboll så vi får väl se. Men vi har inga signaler i dag. Och som vi ser på den läktarsektion där det eldas bengaler ibland så upplever vi och alla andra vi har pratat med att det är rätt bra framkomlighet. Vi ser inga som helst anledningar till att man ska begränsa våra sektioner i det här läget.

Under derbyt mot Djurgården användes bengaliska eldar, bangers, rökbomber och annan pyroteknik av både hemma- och bortaklack. Men det som kan göra att Bajen klarar sig från bestraffning är om utrymningsvägarna varit framkomliga, till skillnad mot i AIK:s och Malmös fall.

- Det som är sagt är att de ska göra individuella bedömningar, från klubb till klubb. Och vi har bara hört positivt från polisen, de som vi samarbetar med, säger Henrik Kindlund till fotbollskanalen.se.

Hur uppfattar du polisens insatser, vad är det som de vill komma åt?
- De ska ju vara experter på det här. Så tar de beslut så får man ju ha vettiga argument och nånstans förlita sig på att de vet vad de gör. Men vi har haft en dialog med polisen inför säsongen om det här. Så vi vet ju var de står nånstans. I grund och botten så har vi väl samsyn kring de stora dragen. Illegal pyroteknik ska inte förekomma på läktarna, det är vi alla överens om. Och om det i värsta fall gör det, trots det arbete som vi och polisen lägger ned, då måste det finnas ett fungerande samarbete så att eventuella insatser kan genomföras på läktarsektionerna. Och vår uppfattning är att det är så på våra matcher.

Publicerad 2015-04-16 kl 14:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå