Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HAMMARBY

Hammarby värvar 16-åring - tidigare provspelat för Arsenal

Foto: Scanpix

Hammarby testade Dusan Jajic under sitt träningsläger i La Manga. Spelaren som tidigare bland annat provspelat för Arsenal är nu klar för klubben.
– Dusan är en väldigt lovande spelare, säger sportchefen Mats Jingblad på Hammarbys hemsida.

Precis som Fotbollskanalen tidigare rapporterat fanns 16-årige Dusan Jajic med på Hammarbys träningsläger nere i La Manga och erbjöds sedan ett kontrakt. Nu har parterna kommit överens och Jajic är nu en Bajenspelare.

– Dusan är en väldigt lovande spelare - en offensiv mittfältare som även kan spela balansspelare - som vi vill utveckla i vårt sätt att spela fotboll. Han har redan gjort en hel del ungdomslandskamper, och han har en väldigt bra blick för spelet och kan ta sig förbi sin motståndare. Så han har väldigt fina egenskaper, men vi ska komma ihåg att han är ung, säger Mats Jingblad till klubbens hemsida.

– De veckor han tränat med oss, bland annat på träningslägret på La Manga, tog han kliv hela tiden och vi är väldigt glada att ha fått Dusan till oss. Jag vill också ge IFK Haninge/Brandbergen en stor eloge för deras fina ungdomsverksamhet och tacka för ett gott samarbete.

Mats Jingblad berättar att Hammarby vill sakta utveckla 16-åringen och ge honom de bästa förutsättningarna inom klubben.

– När det handlar om unga lovande spelare är det viktigt att ha helhetstänk och att ge Dusan en miljö där han både känner trygghet och utmaning. Det ger vi Dusan genom mycket individuell träning, lagträning med A-laget och i första hand matchning i U21-laget.

Dusan Jajic gjorde förra säsongen 16 matcher i division 3 för IFK Haninge/Brandbergen. Han har tidigare varit och provspelat för både Arsenal och italienska Atalanta.

Publicerad 2015-03-13 kl 17:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons