POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HAMMARBY

Mats Solheim klar för Hammarby

Foto: SCANPIX

Hammarby gör en sen värvning inför säsongen.
Den norske backen Mats Solheim ansluter från Kalmar FF.

Fler och fler affärer görs mellan Kalmar FF och Hammarby. Efter att spelarna Måns Söderqvist Erik Israelsson, ledarna Nanne Bergstrand, Patrik Hansson och Anders Friberg gått till Bajen packar nu ännu en Kalmar-spelare sina väskor för en flytt till Stockholm och den grönvita klubben.

Norrmannen Mats Solheim är nämligen klar för Hammarby, enligt uppgifter till fotbollskanalen.se. Den 27-årige högerbacken, som även kan spela yttermittfältare, hade ett kontrakt med Kalmar som gick ut till sommaren och nu har han alltså kommit överens med Bajen om ett avtal. Övergången bekräftades senare av Bajen.

- Mats är en väldigt löpstark kantspelare och kan spela på både vänster och höger sida i backlinjen. Han stämmer in på de kravprofiler vi har på våra spelare, han är alltså en allround och tempostark spelare som jobbar väldigt hårt för laget, säger sportchefen Mats Jingblad på Hammarbys hemsida.

Klubbarna har också enats om en övergångssumma, vilket gör att Solheim ansluter till Hammarby redan nu innan allsvenskan drar igång.

Mats Solheim kom till Kalmar inför säsongen 2012, men en knäskada förstörde hela första året i Sverige för norrmannen. Han kämpade sig dock tillbaka och under 2013 spelade Solheim 24 matcher i allsvenskan. Förra året blev det 26 matcher och han har alltså varit ordinarie i KFF.

Tidigare spelade Solheim för Sogndal hemma i Norge.

Publicerad 2015-03-31 kl 21:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå