Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HAMMARBY

Nahir Besara: ”Det var bara att springa, njuta och skrika”

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Som på en uppmaning av Bajenfansens sång om de komna hjältarna från söder, klev Besara fram och avgjorde derbyt genom att klacka in sitt första allsvenska mål någonsin.
- Helt fantastiskt det var bara att springa ut mot publiken, njuta och skrika, säger Nahir Besara till Fotbollskanalen.

Den före detta Assyriskaspelaren blev den stora matchvinnaren när han under måndagskvällen med sitt 2-1 mål såg till att Hammarby vann i det första allsvenska derbyt på sex år mot Djurgården.

- Det var gambling och jag chansade lite. Jag fick bollen och tänkte först vända, men den kom snabbt och hamna lite mellan mina ben så jag chansade med en klack som målvakten inte var med på.  När jag såg att linjedomaren höll nere flaggan var det bara att springa, njuta och skrika, säger 24-årigen till Fotbollskanalen.

Spelade fram Kennedy
Det var även Besara som spelade fram bollen till Kennedy Bakirciouglu som med sin känsliga högerfot placerade in 1-1-målet. Lägger man till Besaras framspelning till Måns Söderqvist mål i premiären får en fram att Besara nu i sin första allsvenska säsong någonsin gjort tre poäng på lika många matcher.

- Det är fantastiskt roligt, mitt mål var att göra mål i allsvenskan eller i alla fall spela en allsvensk säsong. Många har sagt att det kommer vara svårare medan andra sagt att det kommer vara enklare. Spelarna i superettan och spelarna i allsvenskan är lika starka fysiskt.
Skillnaden ligger att de allsvenska spelarna är lite smartare och hittills måste jag säga att det gått bra för mig, precis som för hela laget.
Derbyhjälten har under försäsongen och även i inledningen av allsvenskan kunnat glädjas åt ett stort förtroende från Nanne Bergstrand sida.

-  Nanne tror på mig jättemycket och det känns fantastisk, jag behöver förtroendet. Det var någon gång i mitten av förra säsongen som jag kände att jag började bygga på något och bestämde mig  för att jag skulle satsa ordentligt och ge det en chans.  Skulle det inte gå bra så var tanken att jag skulle gå tillbaka till Assyriska och vara där. Men det har gått bra och jag tränar extra varje dag och är motiverad för att göra ett bra år med Hammarby, säger Besara till Fotbollskanalen.

Så det var nära att du gick tillbaka till Assyriska?
- Inte direkt.  Grejen är att jag hela tiden har velat göra det så pass bra så jag inte får lämna klubben som en floppvärning. När jag lämnar så vill jag att det står att stjärnan lämnar Hammarby.

Att Besara är kvar i Hammarby är säkerligen något både Bergstrand och Bajenfansen är nöjda med. Efter halvtidsvilan kom Hammarby ut fast besluta att hämta upp underläget och Djurgården hade svårt att bemästra Bajens höga press.

- Nanne kom in sa några ord bland annat att vi skulle upp med huvudet och att han trodde på oss. Laget började bygga upp någonting där och det började pumpa i oss. Vi visste att Djurgården skulle spela för att behålla sin ledning så vi skulle bara ut och pressa hela vägen och försöka vinna bollen högt i banan och ställa om direkt.

"Var fantastiskt"
Nannes direktiv visade sig lyckosamma och hans Hammarby vände också underläget till seger inför en lyrisk hemmapublik som för kvällen var klädda i grönt och vitt.

- Det var fantastiskt att spela och publiken höll hög Europaklass det var sjukt. När jag kom ut så skrattade jag bara. Jag kollade bollpojken i ögonen och sa: Bara njut killen, bara njut för det här får man inte uppleva överallt, säger Besara.

Ni står nu på lika många poäng som AIK. Vilket lag är egentligen bäst i stan?
- Vi bryr oss inte om det där utan fokuserar bara på serien. Vi bryr oss inte om vi slår AIK eller Djurgården det ger lika många poäng som att vinna mot Gefle eller något annat lag. Sedan är det kul att vi kan ge våra fans något att njuta av, men vi fokuserar redan på nästa match, säger Besara till Fotbollskanalen.
Hammarby har nu fem raka derbyvinster mot Djurgården i allsvenskan. Härnäst väntar tuffast möjliga motstånd för Bergstrands lag när de möter de regerande mästarna, Malmö FF, på bortaplan.

Se alla höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.

Publicerad 2015-04-14 kl 07:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons