Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HAMMARBY

Nanne pekar ut AIK som favoriter: "Vi är underdogs, men oväntade saker kan ske"

Nanne Bergstrand ser Hammarby som en underdog mot AIK – och det vill tränaren försöka utnyttja.
- Alla vet att det kan bli oväntade resultat inom fotbollen, säger han till Fotbollskanalen.

När Fotbollskanalen kartlade de allsvenska klubbarnas resultat under årets försäsong blottlades vissa skillnader mellan lördagens derbymotståndare. Medan AIK vunnit fyra av sina sju matcher, kryssat två, förlorat en och i genomsnitt plockat 2,0 poäng per match ser det marginellt sämre ut för Hammarby. Laget är nykomling i den högsta serien och upptakten inför lördagen har också bestått av sju matcher. Facit på dessa är tre vinster, två oavgjorda och två förluster - vilket ger ett snitt på 1,57 poäng - och senast kommer de grönvita från en blek drabbning som medförde 1-1 mot division 1-laget Landskrona.

Samtidigt har AIK inte släppt in något mål i cupsammanhang, och sammantaget vill Nanne Bergstrand lansera de svartgula som klara derbyfavoriter.

- AIK är ett bra lag, definitivt. Men vi slår ur underläge. Alla inblandade vet att det händer oväntade resultat varje år. Alla i det sportsliga har varit med om att man har åkt dit och förlorat matcher som man borde vunnit, men alla har också varit med om att ha skrällt när man varit underdogs, säger han till Fotbollskanalen.

Vad gör ni för att slå AIK?
- Mål, hoppas jag. Det är det som det går ut på. Men jag kan inte gå in på enskilda detaljer, det är så många komponenter.

Andreas Alm vill inte ringakta de matcher som AIK spelat hittills, men pekar på att derbyt ändå blir väldigt annorlunda.

- Det är en tydlig start på säsongen på något sätt. Även om vi har spelat två cup-matcher redan så är det det här matchen som alla pratat om. Det är bra för spelarna att ha haft ett tydligt mål att jobba in mot. Till exempel för Dickson som har haft en period för att bygga upp sig. Han har nog haft den här matchen på näthinnan väldigt länge.

Publicerad 2015-03-05 kl 15:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons