POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/HAMMARBY

Publiksuccén fortsätter för Bajen - alla tiders rekord matchat

Foto: SCANPIX

Hammarby fortsätter att dra storpublik till sina matcher. Och nu är alla tiders publikrekord från 1959 matchat - ett delmål i supporterkampanjen #etage3.
- Det är väldigt stort, säger en representant för Bajenland - som initierade kampanjen - till Fotbollskanalen.

1959 hade Örgryte ett publiksnitt på 25 528 åskådare på säsongens hemmamatcher. Sedan dess har ingen kunnat slå alla tiders publikrekord inom svensk fotboll. Men Hammarby har nu matchat Örgrytes rekordsnitt för de fyra första matcherna i årets allsvenska. Under måndagsförmiddagen hade 102 759 biljetter sålts - ett delmål i kampanjen #etage3.

- Det är väldigt stort att vi har kunnat komma upp i den nivån. Och speciellt redan nu, det är nästan en vecka kvar till matchen mot Åtvidaberg och det är redan 25 000 sålda dit. Så det känns superkul. Nu är det bara att sikta på att alla de här matcherna blir slutsålda och just nu ser det ut så, säger en representant för supportersidan Bajenland, som initerade kampanjen, till fotbollskanalen.se.

Kampanjens huvudmål är att Hammarbys fyra första matcher i allsvenskan 2015 ska vara slutsålda. Matcherna mot Häcken och Djurgården var det, och matcherna mot Åtvidaberg och Sundsvall är på god väg att bli det. I förmiddags var 24 801 biljetter sålda till Åtvid-mötet och 20 083 till Sundsvall-mötet.

- Just nu känns det som det inte kommer vara en match under 25 000 den här säsongen, säger Bajenlands representant.

Känns det realistiskt nu att slå publikrekordet från 1959 sett över en hel säsong?
- Självklart. Säljer vi slut de här fyra matcherna så har vi ett snitt på över 29 000. Och det innebär ju att man kan ha ett litet tapp i någon match där det kommer lite mindre folk. Det ska mycket till för att vi inte ska slå det.

Kampanjen #etage3 började lite humoristiskt, men även med en stor del allvar, med att supportrarna vill bygga ett tredje etage för att den nuvarande kapaciteten inte räcker. Allvaret ligger i att en VIP-sektion på den norra läktaren gapar tom och där vill supportrarna få ytterligare platser, bland annat driver supporterföreningen Bajenfans kampanjen #fullsatt med en ombyggnation som mål.

- Det är kul det här med Etage 3 att det börjar bli lite realitet av det. Kampanjen #fullsatt som Bajenfans driver, det sätter extra tryck på SGA eftersom vi fyller arenan hela tiden. Och det skulle ju innebära 500-1000 platser till när det blir ståplats så det vore ju kanonbra, säger en representant för Bajenland till fotbollskanalen.se.

Och en ombyggnation ser ut att kunna bli verklighet. Bajenfans har varit i diskussioner med arenaägarna SGA och till FotbollDirekt.se berättar en representant för supporterföreningen att SGA diskuterar ämnet på ett möte under måndagen.

Publicerad 2015-04-20 kl 15:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå