POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HAMMARBY

Tungt slut på Bajens cupäventyr

Foto: Scanpix

Efter segern mot AIK i derbyt fanns förhoppningar om en ny skräll för Hammarby. Mot Elfsborg var det aldrig ens nära för Hammarby.
– Det är bara att erkänna att Elfsborg var ett bättre lag, ingen kan ha sett något annat, säger Nanne Bergstrand.

Hammarby-tränaren valde att starta med en fembackslinje. Något som han ändrade redan efter 45 minuter och övergick till en 4-2-3-1-formation. Efter matchen erkänner han att tanken inte var att starta med 5-3-2-formationen.
– Tanken var att börja med 4-2-3-1 men det kändes så otryggt i veckan när vi tränade på det. Med kvickheten och tekniken som Elfsborg besitter så kändes det tryggare att börja med fembackslinjen. Man får se varje match för sig. Hade det sett ut såhär hela tiden hade jag varit bekymrad men det har det ju inte, säger Bergstrand.

Elfsborg hade svårt att omvandla sina chanser i mål innan laget avgjorde matchen på två raka hörnor. Drömmen för Hammarby levde vidare trots att laget inte skapade särskilt många kvitteringschanser.
– Vi kunde ha fått den här matchen att leva lite längre än vad vi gjorde. Det står 1–0, jag tänker främst på de två målen på hörna som vi släpper in. Den typen av mål får man inte släppa in på den här nivån. Det fördärvar våra chanser, vi måste titta vad vi för galet och ta lärdom av det. Sen är det bara att gratulera Elfsborg som är ett klart bättre lag idag, säger Bergstrand.

Hammarby fick en riktig kalldusch när vindsnabbe Sebastian Hedlund satte 1–0 redan efter fyra minuter.
– En fotbollsmatch är 90 minuter och lever så länge som det står 1–0. Man får alltid några chanser även om motståndarna är bättre. Men beslutsfattandet tog mycket längre tid idag, det blev inte de omställningslägen som vi behövde för att kunna hota tillräckligt mycket. Vi var inte tillräckligt bra idag, säger Nanne Bergstrand.

Publicerad 2015-03-15 kl 16:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå