TV: Delad pott på Tele2 Arena - Solli räddade en poäng sent

Hammarby och Halmstad är inga topplag i allsvenskan. Men underhållning kan de bjuda på ändå. Det svängde rejält i mötet på Tele2 Arena som slutade 2-2.

Med Kennedy Bakircioglu på bänken och Linus Hallenius inte ens med i truppen saknade Hammarby mycket kraft framåt.

Det blev i alla fall ett mål utan Bakircioglu på planen. Och när han kom in passade han till Hammarbys andra mål.

Men Halmstad gjorde också två mål. Båda av veteranen Christoffer Andersson.

Kanske borde Hammarbys debuterande målvakt Tim Markström ha varit varnad vid Halmstads kvittering. Christoffer Andersson sköt en frispark som träffade ribbkrysset i 13:e minuten. I den 52:a satt bollen perfekt i samma kryss när han fick frisparkschansen igen.

- Han har fin fot, konstaterade Markström.

- Men vid det andra målet touchade bollen på en spelare.

Markström hann med flera svettiga räddningar innan Andersson slog till på nytt. Det gav Halmstad 2-1 i 59:e minuten.

- Jag är nöjd med min insats, men besviken över att vi inte vann, sade han.

Då bytte Hammarbys tränare in Kennedy Bakircioglu. Och fem minuter senare assisterade han till Jan Gunnar Sollis kvittering.

Målskytt och skadad
I den betydligt chansfattigare första halvleken gjorde Hammarbys mittfältare Erik Israelsson det enda målet, då han styrde in Amadaiya Rennies skott efter hörna. Israelsson klev strax efteråt ut skadad.

Tim Markström fick i all hast hoppa in i Hammarbys mål när Johannes Hopf plötsligt försvann till turkiska Genclerbirligi. Han uppträdde dock lugnt. Inte minst när Halmstads Snorre Krogsgård plötsligt blev helt frispelad en bit in på Hammarbys planhalva och levererade ett sent och lamt skottförsök som räddades av Markström.

Brutna sviter
Hammarby kom till matchen med fyra raka förluster, Halmstad med fem. De båda bistra sviterna bröts.

Men det var länge sedan det blev en seger för något av lagen.

- Det är viktigt att bryta trender. Men jag är mer bekymrad över utvecklingen av laget. Vi är inte tempostarka, det syns i dag. Det är en besvikelse att vi inte klarar av att prestera bättre. Det är för mycket felbeslut för att ens tycka att det är okej, sade Hammarbys tränare Nanne Bergstrand.

Publicerad 2015-05-30 kl 17:55