TV: Hammarby vann 08-derbyt efter vacker Zlatan-klack

Hammarby vann det första Tele2-derbyt.
Nahir Besara blev hjälte med sitt klackmål.

Avsparken blev lite försenad då all rök från bengaliska eldar satt igång brandlarmet. Men tio minuter försenat så sparkade matchen igång.

I den tolfte minuten var Kennedy Bakircioglu nära att göra 1-0 då han fick skottläge utanför straffområdet. Målvakten Kenneth Höie var välplacerad och fick skottet rakt på sig och kunde stöta ut bollen.

Efter 17 minuter så testade Fredrik Torsteinbö skott och satte verkligen den norske målvakten på prov. Skottet sökte sig mot de ena krysset och Höie sträckte ut sig och räddade återigen på ett förstklassigt vis.

Hammarbys bästa målchans i den första halvleken kom däremot i den 24:e matchminuten då man spelade förbi Kenneth Höie. Kennedy lobbade bollen i ribban och i nästa läge behövde Jesper Arvidsson vara räddande ängel på linjen efter en stor kalabalik i Djurgårdens straffområdet.

Ytterbacken skulle direkt efteråt även bli viktig för Djurgården i offensiven. Försvararen stod för ett inlägg som nådde en fristående Sam Johnson som dunkade in 1-0 till Djurgården. Sett till matchbilden så var det ett förvånande resultat, men då  nyförvärvet från IK Frej lämnades helt ren kunde han enkelt skjuta in derbyts första mål.

Strax innan paus tvingades Djurgården till ett byte. Alexander Faltsetas tvingades utgå och in kom istället Kevin Walker.

Även den andra halvleken blev aningen försenad då supportrar brände av några rökbomber och bengaliska eldar. Röken la sig tjock på arenan och man fick vänta in lite så att det blev klart synfält.

Tio minuter in på den andra halvleken kvitterar Kennedy Bakircioglu med ett vackert mål. Mittfältaren vandrade in med bollen från kanten och placerade bollen i det bortre krysset. Arenan exploderade i ett gigantiskt jubel när deras favorit sköt in 1-1.

Bara minuten efter Hammarbys kvittering för även Nahir Besara 2-1 till det grönvita laget. Mittfältaren fick bollen inne i straffområdet och felvänd mot mål klackar han in bollen. Ett mycket vackert mål.

Med fem minuter kvar var Kennedy Bakircioglu nära att utöka Hammarbys ledning med en skruvad frispark. Bollen gick runt muren och tog i kryssribban. Höie såg ut att ha koll på bollbanan men det var ändå nära när mittfältaren laddade på.

Det blev inget mer mål i matchen utan Hammarby vinner Allsvenskans första Stockholmsderby med 2-1.

Publicerad 2015-04-13 kl 21:51