Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HAMMARBY

TV: Hopf om långa resan: "Häftigt att sluta cirkeln med en seger"

Foto: TV4

Nästa

Avbryt
Försök igen

2009 åkte Hammarby ur allsvenskan. Drygt fem år senare är man tillbaka. Johannes Hopf är den enda spelare som varit med på hela resan.
- Det är ett helt nytt lag, vi har bytt skinn totalt, säger Hopf.

Sedan Hammarby åkte ur allsvenskan 2009 har i stort sett hela laget bytts ut. Det finns bara en spelare som har varit med under hela resan tillbaka till den högsta ligan - Johannes Hopf. Under lördagen vaktade han målet när Bajen tog en riktig prestigeseger i derbyt mot AIK.

- AIK borta var min första allsvenska bänkmatch 2008. Så det är klart att det är jäkligt häftigt att sju år senare få sluta den cirkeln med en seger, säger Hopf.

Små likheter
Även Linus Hallenius spelade i Hammarby 2009, men han har sedan dess varit på proffsutflykt i Italien och Schweiz. Och likheterna mellan laget då och nu är små, det menar Johannes Hopf.

- Det är ett helt nytt lag, vi har bytt skinn totalt, säger han.

I Stockholmsderbyt på Friends Arena fick Hammarby använda sig av en annan taktik än vad man ställt upp med i tidigare matcher under försäsongen.

- Vi är ju på en resa där vi försöker hitta ett bra tempostarkt spel. Och just i dag tar vi ett steg tillbaka för vi har lärt oss från La Manga att vi inte riktigt är där just nu, där vi vill vara, säger Johannes Hopf.

"Ett steg på vägen"
Hammarby-målvakten tror starkt på lagets spelidé. Men han vill likt sin tränare inte prata om någon tabellmässig målsättning.

- Vi ska ha ett betydligt mer tempostarkt spel än vad vi hade förra året. Och att det är ännu ett steg på vägen.

Du börjar låta som Nanne.
- Nä, men det är ju en idé som genomsyrar klubben. Har man en så god man vid rodret så är det klart att man litar på honom, säger Hopf med ett leende.

Publicerad 2015-03-08 kl 08:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons