Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HAMMARBY

TV: Kennedy: "Åren tickar på - gäller att jag får vara med om det här nu"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Kennedy Bakircioglu strålade när han mötte pressen efter att ha varit med och besegrat Djurgården i måndagens derby.
- Mina år tickar på. Jag är 35 i år så det gäller att jag får vara med om det här nu. Nu kan jag skryta om att jag har två derbysegrar i år, säger Hammarby-ikonen till fotbollskanalen.se.

Först målskytt i 2-1-segern över AIK på Friends Arena i svenska cupen förra månaden. Därefter målskytt i måndagens 2-1-seger över Djurgården på Tele2 Arena i allsvenskan. Kennedy Bakircioglu njuter just nu.
- När jag kom hem, det är klart att jag trodde på det här. Jag vet att jag har ett stort ansvar och jag kom hem för att se till att vi får bra kvalitet och att jag med hjälp av mina lagkamrater skulle se till att vi kunde bli ett väldigt bra lag framöver. Men det är klart, mina år tickar också. Man får inte glömma att jag blir 35 i år, så det gäller att jag får vara med om det nu. För man vet inte vad som händer sen. Det är klart att jag är glad över att jag står här nu och kan skryta med att jag har två derbysegrar. Det är skönt, säger yttermittfältaren.

Just de två derbysegrarna under den senaste tiden väger tungt för Kennedy, som har ett stort Hammarby-hjärta.
- Det betyder jättemycket. Jag har haft dålig derbystatistik om jag ska vara ärlig. Det har inte gått så bra i just de här matcherna. Men vi har ju aldrig spelat hemma förut, alla derbyn gick ju på Råsunda innan. Nu är det skönt att man kommer tillbaka hit och får glömma allt som varit, att jag får inleda med att vara med och vinna två derbymatcher. Visst, den ena segern kom i cupen, men den räknas också.

Bakircioglu satte kvitteringen för Hammarby mot Djurgården. I den 55:e minuten vek han in från sidan och hittade det bortre krysset.
- Det är en lite intränad variant. Jag vet ju att det på konstgräs är väldigt svårt att förflytta sig om man gör sin fint bra. Och får man till curlen precis så att den dyker också, då vet man att det blir farligt. Sen sitter den jäkligt bra, så det är klart att jag är väldigt nöjd. Jag bestämmer mig tidigt att göra så, för jag har inte så många sekunder på mig. Det gäller att ta beslutet fort.

Hammarby står på sju poäng efter tre matcher i allsvenskan - något som Kennedy är mer än nöjd med.
- Hade vi fått välja inför säsongen så hade vi tagit sju poäng på tre matcher direkt. Det är klart att det är så. Vi har haft jobbiga motstånd. Häcken är egentligen ett topp fem-lag och Elfsborg likadant. Djurgården vet jag inte hur bra de är men nu fick vi se lite grann. Jag tycker det är vi som är starkare.

- Jag tycker det var rättvist att vi fick tre poäng i dag, säger Bakircioglu.

Publicerad 2015-04-13 kl 23:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons