POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/HAMMARBY

TV: Nanne Bergstrand: "Konstgräsdebatten har blivit skev"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Hammarbys tränare Nanne Bergstrand tycker att konstgräsdebatten i Sverige har blivit skev.
- Det handlar inte om konstgräs eller naturgräs, det handlar om vad som är bästa möjliga förutsättningen för att vi ska kunna driva upp tempo, säger han.

Det är på presskonferensen efter 2-1-segern hemma mot Åtvidaberg som Hammarbys tränare Nanne Bergstrand kommer in på tempo och debatten om konstgräs.

Bergstrand har tidigare förklarat att han sett stora fördelar med konstgräs och nu förtydligar han sin ställning.
- Den viktigaste frågan är inte om det är konstgräs eller naturgräs vi spelar på, utan det viktigaste är hur bra planer vi tränar på. Det är träningsveckorna som gör att vi utvecklas eller inte, säger Bajen-tränaren.

- Där kan man säga att eftersom vi lever med kommunägda träningsanläggningar, och kommunerna har helt andra mål än vad elitklubbar bör ha, så har vi inte tillgång till tillräckligt bra planer. Då är det en fördel att träna på konstgräs, som åtminstone är jämt, för då kan du träna upp tempot. Där är konstgräset överlägset naturgräset, om man inte har naturgräs som är så kortklippt och vattnat varenda dag så att bollen rullar lika fort.

Bergstrand resonerar vidare:
- Det har blivit skevt när man diskuterar om vi ska ha konstgräs eller naturgräs. Det är ju inte det som det handlar om. Det handlar om vad som är bästa möjliga förutsättningarna för att vi ska kunna driva upp tempot.

Publicerad 2015-04-25 kl 19:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå