Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hammarbyfans stormade AIK:s träning

16 Hammarbysupportrar stormade AIK:s träning.
Målet var Sebastian Eguren.
- Jag är inte förvånad, men det känns väldigt sorgligt, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till TT.

Förmiddagsträningen på Skytteholm var nästan slut när Hammarbysupportrarna tog sig in på planen.
AIK-spelarna bildade snabbt en ring runt Sebastian Eguren, som spelade i Hammarby 2006-2007.
Träningen stoppades i fem minuter medan supportrarna skrek hatramsor mot uruguayanen.
När polisen dök upp hade de försvunnit från Skytteholm.
- Vi har hög säkerhet, men sånt här är svårt att försvara sig mot. I så fall får vi börja gräva skyttegravar runt anläggningarna, säger Björn Wesström till TT.

Hur mår Sebastián Eguren?
- Han är kvar vid träningsanläggningen (vid 13.30-tiden) och är vid gott mod. Vi har en säkerhetsapparat runt Sebastián som individ och i det här fallet agerade ju laget säkerhetsapparat också.

Hammarby har länge dragits med problem med supportergrupperingar, något som kulminerade under hösten 2009 när klubbens ordförande Staffan Thorsell avgick sedan han bland annat blivit hotad av personer han kallat klubbens "falska fans".
- Vi gick ut i samband med att Thorsell avgick att vi inte stödjer hot. Och det spelar ingen roll vilken person det gäller, vi är emot att människor känner sig hotade, säger Bajen Fans ordförande Daniel Sundqvist till TT.

Men supporterklubbens ordförande riktar samtidigt kritik mot hur Eguren agerat i samband med övergången och säger att onsdagens händelse sannolikt hade kunnat undvikas om uruguayanen varit tydlig med varför han valde AIK.
- Det är beklagligt att han gått till AIK och idiotiskt hur han gjorde det. Det finns folk som har döpt sina barn till Sebastian efter honom, och så blir det en sån här grej. Han har inte tillräckligt tydligt deklarerat hur han har tänkt och står och varför han gjorde. Det som har hänt är en reaktion på det.

Kan man kräva det av en spelare på en fri marknad?
- Han har alltid sagt att han är bajare och att han vill avsluta karriären i Hammarby. Pussar man på ett klubbmärke får man någonstans stå för det för all framtid. Om han hade berättat att han vill till landslaget inför VM och inte kan spela i superettan och att han måste till Stockholm för att hans fru är härifrån, hade folk förstått honom bättre.

Publicerad 2010-03-10 kl 16:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons