Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Hammarbyfansen: ''Hoppas på två-tre klasspelare''

På tre veckor BajenGruppens initiativ Söderkisar samlat in smått otroliga 1,2 miljoner kronor. Pengar som placeras i Hammarby Fotbolls riskkapitalprojekt Transferkorgen.

Nu hoppas fansen att pengarna ska komma väl till pass när Hammarby ska ut och sommarhandla.
- Jag hoppas på 2-3 riktiga klasspelare, säger Johannes Bethanis, sekreterare i Söderkisar, till FotbollDirekt.se.

550 supportrar har dragit in 830 000 kronor under tre veckors tid. Dessutom har Söderkisar samlat ytterligare 430 000 kronor. Pengar som placerats i transferkorgen och som Hammarby kan använda till att värva nya spelare.

- Förhoppningen när vi drog igång var att få hem Björn Runström, men det är svårt att konkurrera med Danmarks skatteregler. Annars har vi inga värderingar i vad Bajen värvar. Men det är 550 Söderkisar som skapat resurser som Hammarby aldrig har haft och nu kan vi vara med och konkurrera på ett annat sätt. Men det är Hammarbys ansvar och jag hoppas att de går på offensiven, säger Bethanis.

I och med att Söderkisar har investerat i Hammarby-truppens värde kommer pengar tillbaka till de som har satsat kapital vid en eventuell spelarförsäljning.

- Om pengar kommer tillbaka så kommer vi att återinvestera dem i någon form i Hammarby.

Söderkisars sekreterare Johannes Bethanis är mycket stolt över att de har lyckats samla in så pass mycket pengar på bara tre veckor.

- Jag vill verkligen understryka hur oerhört stolt jag är som Hammarbyare att vi har fått in så mycket pengar. De som satsade var i alla fall tvungna att lägga in minst 1 000 kronor. Det är helt fantastiskt och jävligt kul.

- Det är ett häftigt drag kring Hammarby just nu med ny arena, riskkapitalbolag och värvningen av en landslagsspelare som Rami Shaaban. Värvningarna som kommer nu ska vara klasspelare och SM-guld måste vara ambitionen.

Daniel Bogefors
FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-06-09 kl 15:19
Annons
Annons
Annons