Hammarbykaptenen: "Du kan förstå själv hur det känns"

Hammarby tappade ledning 2-1 till förlust med 2-4 borta mot Trelleborg och därmed är det klart att Hammarby ramlar ur Allsvenskan till nästa säsong med en omgång kvar att spela.

- Det är svårt att säga något just nu. Du kan förstå själv hur det känns, säger Söderström till PPV.

Hammarby hade all press på sig att vinna matchen mot Trelleborg och inte blev pressen mindre av att Djurgården tog ledningen mot Helsingborg.
Patrik Gerrbrand nickade in 1-0 för Hammarby i den första halvleken och gav laget hopp om att det skulle kunna gå vägen. Men innan densamma var över hade Trelleborg utjämnat till 1-1.
- Jag är så förbannad. Vi för matchen innan vi gör mål, sedan faller vi tillbaka, sade Gerrbrand.

Nytt Hammarbyhopp skapades i den andra halvlekens 53:e minut när unge Simon Helg än en gång visade upp sin målfarlighet och som lär göra att han knappast följer med laget ned i Superettan till nästa säsong. 2-1 och nytt hopp för Hammarby.

Men med drygt tio minuter kvar att spela föll laget ihop som ett korthus. 2-2 gjordes på straff av tidigare AIK:aren Kristian Haynes i den 79:e mintuten. Magnus Andersson gjorde 3-2 i den 81:a och Joakim Sjöhage fastställde 4-2 på stopptid.
Ett minst sagt tungt slut för Hammarby, som på söndag möter Häcken i en totalt betydelselös match hemma på Söderstadion.
- Jag orkar inte analysera matchen nu. Men vi leder med 2-1 och det ska vi kunna hålla. Men det märks att det blir stressat och nervöst på flera håll. Mycket nerver som smyger sig in, säger lagkaptenen Fredrik Söderström till PPV.

Han var mycket lågmäld och fåordig i övrigt och det gick inte att ta miste på besvikelsen bland Hammarbys spelare över att laget spelar i den näst högsta serien nästa säsong.

Publicerad 2009-10-28 kl 22:15