Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hammarbys ledning till hård supporterattack i öppet brev

På tisdagen fick FotbollDirekt.se ta del av att brev från Hammarbys fotbollsledning där denna skarpt kritiserar lagets supportrar för den senaste tidens tilltag i samband med matcherna.

"Det värsta är att glädjen och den härliga stämningen runt Söderstadion håller på att gå förlorad" skriver klubben i brevet som är undertecknat Bosse Sundling, ordförande i Hammarby IF Fotbollsförening och Staffan Thorsell, ordförande i Hammarby Fotboll AB.

Det har den senaste tiden blivit vardagsmat med avbrutna matcher när Hammarby har spelat och dessutom har inte anhängare till klubben kunnat låta bli att elda med bengaler, vilket har och kommer att rendera klubben dryga bötesstraff.
För att få ett slut på detta har klubbens högsta ledning nu gått ut i ett brev och går till attack mot supportrarnas agerande i tämligen skarpa ordalag.

"Vi som tillhör ledningen och styrelserna för Hammarby IF Fotbollförening och Hammarby Fotboll AB skall göra vårt bästa för att med polisens hjälp ställa de skyldiga till ansvar för den stora skada de tillfogar klubben.
De personer som våra säkerhetsansvariga kan identifiera kommer att stängas av från våra matcher. De som måste maskera sina ansikten när de går på fotboll är i fortsättningen inte välkomna på Söderstadion.
I de fall när bevisningen är solklar kommer vi, med hjälp av våra egna jurister att kräva skadestånd av de som ansvarar för den senaste tidens regelbrott. De borde betala Hammarbys böter." skriver klubben bland annat.

Och nu uppmanas de som har någon som helst idé om vilka som stökar till under matcherna att hjälpa till att få bort dessa störande element från matcherna.
"Vi ber om Din hjälp med att göra klart för alla falska fans att busliv, bengaler, hot och knytnävar inte hör hemma på Söderstadion. Vi skall göra vad vi kan för att säsongen skall få en värdig avslutning på läktarna och runt arenan. Men buslivet på och utanför läktaren kan ingen ledning och ingen styrelse hejda på egen hand. Det kan bara en enig och stark opinion bland alla Hammarbys verkliga supporters rå på."

I senaste matchen som klubben spelade på Söderstadion, hemma mot Gais, blev privatpersoner drabbade av att anhängare. Även små barn drabbades av supportrarnas vrede.

"Det värsta är att själva glädjen och den härliga stämningen runt Söderstadion håller på att gå förlorad. I onsdags fick en tioårig flicka bland Gais supportrar en sten i huvudet som kastats från en Hammarbysektion. En sexårig pojke, som hade oturen att hålla på Gais fick lämna vår arena omgiven av fullt utrustad kravallpolis. Det dröjer innan han kommer tillbaka. Hans pappa har gått på Bajens matcher i trettio år. I tidningen City proklamerade pappan igår bojkott av våra matcher till dess buslivet är borta. När tidningen frågade vad vi tyckte om pappans beslut var vi tvungna att säga att vi både beklagade och förstod det. En sexårig kille skall inte behöva ha polisskydd för att ta sig hem från en fotbollsmatch. Ingen åskådare skall behöva det."
 
De båda ordförandena manar till lugn och gott stöd under slutdelen av allsvenskan och hoppas också på att ett mirkael a la 1989 ska inträffa på nytt.
"Vi vet att Thom Åhlund och hans gäng kommer att ge allt för att rädda vår plats i allsvenskan. Vi som var med det magiska året 1989 när Hammarby tog sig tillbaka till allsvenskan med hjälp av 6-0 på övertid i Karlstad efter en passning från Micke Andersson vet att hoppet är det sista som överger en riktig supporter. Vi ber om Din hjälp på Söderstadion och på Råsunda med att rädda vår plats i den högsta serien, men också med att se till att Hammarby är värdigt en plats i allsvenskan."

Publicerad 2009-09-29 kl 13:42
Annons
Annons
Annons