POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Hammarbys mål 2020: ”Nästa steg borde vara gruppspel i Europa och SM-guld”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Hammarbys seger mot Häcken i spelaren ovan.

STOCHOLM. Hammarby säkrade i år en Europa-plats.
Nästa år är målet att ta SM-guld, menar Nikola Djurdjic och Vladimir Rodic.
- Det är förväntningarna från alla, säger Rodic.
- Nästa steg borde vara gruppspel i Europa och SM-guld, säger Djurdjic.

Hammarby besegrade under lördagen Häcken med 4-1, men fick trots det inte fira SM-guld. Bajen blev i stället trea i allsvenskan och fick vara nöjt med att få gå in i Europa League-kvalet nästa säsong. Vladimir Rodic var efteråt lite besviken över att det inte blev SM-guld, men menar att det är ett stort steg för Hammarby att få spela i Europa 2020.

- Jag vill att vi ska se till oss själva. Det har varit ett jättebra år för oss. Även om vi är lite besvikna ska vi samtidigt vara glada. I fjol kom vi fyra och nu är vi trea. Det kommer. Vi bygger på något och det kommer långsamt, säger Rodic.

- Självklart vill man sluta så högt upp som möjligt, men det var tillräckligt för Europa League i år och det är ett stort steg uppåt för klubben och för oss spelare. Jag är glad över det och vi ska gå för det nästa år, fortsätter han.

Ni tog Europa-plats i år. Är målet nästa år att ta SM-guld?
- Ja, självklart! Det är förväntningarna från alla. Vi visade att vi kan göra det, så nästa säsong kommer vi in till säsongen med målet att sluta så högt upp som möjligt. Självklart är det vårt mål.

Nikola Djurdjic håller med:

- Vi hade inte marginalerna på vår sida och det hade kunnat bli mer. Efter matchen i Kalmar (som slutade 2-2) kände jag så snart matchen var över att de två poängen skulle göra väldigt ont och kosta oss mycket. Jag har aldrig mått så dåligt efter en fotbollsmatch som då. I slutändan är en Europa-plats nästa steg för Hammarby, då vi i fjol förlorade den platsen. Nu tycker jag definitivt att nästa steg borde vara gruppspel i Europa och SM-guld. Hammarby är på gång och alla vet det. Folk är inte blinda, de ser vilken fotboll vi spelar.

Djurdjic menar också att läget nu har förändrats för Hammarby som klubb. Han menar att Hammarby kommer att växa ytterligare och att föreningen kan bli en maktfaktor i svensk fotboll.

- 15 segrar, ett kryss och en förlust senaste 17 matcherna. Det är ett stort steg. Hammarby har gått igenom mycket senaste åren. Först var det superettan i många år, sedan mittenplaceringar i allsvenskan och nu har vi under senaste två åren tagit stora steg framåt. Jag känner att det är en fantastisk framgång för den här klubben med att spela i Europa. Jag tror att folk är oroliga över att Hammarby kommer att bli något enormt. Vi börjar bli större och det finns inget stopp nu. Alla vill spela för Hammarby nu. Så var det inte förut.

Publicerad 2019-11-03 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå