Hammarbys matchhjälte: ”Bara tillfälligheter”

Freddy Söderberg gjorde sitt första mål för säsongen när Hammarby besegrade Trelleborg. Förra säsongen blev det bara två mål för anfallaren, bägge under sommaren – idag kom det tredje.

- Man börjar ju undra, det är nog bara tillfälligheter. Det hänger ihop med hur vi spelade. Idag skapade vi mycket och då kommer målen, säger Freddy Söderberg till FotbollDirekt.se

Hemmalaget inledde den första halvleken i ett rasade tempo och öppningsmålet var som hämtat ur skolboken. Sebastian Castro-Tello hittade centralt ut till Simon Helg på vänsterkanten som på ett tillslag skickade in bollen till Freddy Söderberg som inte gjorde några misstag.
- Så jäkla skönt att få vinna första matchen på hösten, säger målskytten.

Den andra halvleken var knappa två minuter gammal när Hammarby fick en hörna. Nyförvärvet Andreas Dahl tog hand om den och hittade in till det andra sommarförvärvet Patrik Gerrbrand som ostört kunde nicka in 2-0.  Hemmalaget kontrollerade sedan matchen relativt oattackerat fram till den 87:e minuten då mittfältaren Magnus Andersson reducerade för TFF.

- När vi gör 2-0 blir vi lite försiktiga om poängen samtidigt som Trelleborg börjar flytta upp. Vi kontrollerar matchen i 87 minuter och det är onödigt att det får bli så pass spännande.

Hammarby har en tuff vår bakom sig och låg inför omstarten på en 13:e plats i tabellen. Freddy Söderberg tror och hoppas nu att dagens seger är början på en vändning.
- Om vi gör den här segern till en vändning så blir det så. Tar vi med oss attityden och inställningen från idag så kommer självförtroendet och resultaten.

Publicerad 2009-07-04 kl 19:35