Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hammarbys nye norrman: "Jag fick gåshud från topp till tå"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I klippet ser ni Svendsens mål mot IFK Göteborg.

STOCKHOLM. Sander Svendsen står inför sin största match i karriären.
På söndag väntar första derbyt i Hammarby-tröjan.
- Rosenborg-Molde är inte ens i närheten av det här, säger Svendsen till Fotbollskanalen.

I somras värvade Hammarby in Sander Svendsen från Molde. I onsdags gjorde han comeback efter en lårskada när han startade mot IFK Göteborg, och avgjorde mötet på Tele2 Arena med sitt 2-1-mål. På fyra allsvenska matcher har 20-åringen nu gjort två mål och en assist.

- Det var en go känsla att få avgöra. Det var väldigt härligt med tre poäng, säger Svendsen.

På läktaren satt Norges förbundskapten Lars Lagerbäck och log när Svendsen sänkte Blåvitt.

- Det var kul det också, men jag tänker inte så mycket på det. Jag försöker bara göra mitt bästa för laget. Sen får det vara upp till landslagsledningen att värdera mig. Jag trivs bra i U21-landslaget och jag måste prestera bra över tid innan jag kan börja tänka på A-landslaget. Jag är fortfarande ung. Jag tar allt match för match och så får vi se hur det går. Målet är ju så klart att någon gång i framtiden spela för A-landslaget, men jag stressar inte.

Mot IFK Göteborg utgick Svendsen från en kantposition i ett sorts 4-5-1- eller 4-4-1-1-system. Det trots att han värvades in till klubben som anfallare.

- Det var en ny position, på kanten. Men det fungerade bra. "Tanko" (Muamer Tankovic) och "Jille" (Jiloan Hamad) kom mer rättvända i mellanrummet, medan jag och Dibba kunde sticka bakom backlinjen.

Matchen mot IFK Göteborg var Svendsens första från start hemma på Tele2 Arena.

- Det var väldigt stort. Det var stort att få gå in till "Just i dag är jag stark" inför den publiken. Det är sådant där man sett på tv tidigare. Jag fick gåshud, från topp till tå. Det var härligt, säger Svendsen och ler.

Hur har första tiden i Hammarby varit?
- Väldigt positiv. Jag trivs väldigt bra, det är fantastiskt. Jag har tagits emot bra av alla spelare, ledare och hela Hammarby-familjen.

Vad hoppas du åstadkomma under hösten?
- För min egen del handlar det om att fortsätta skapa målchanser, göra mål, göra assist och bidra defensivt. Men viktigast är att vinna matcherna.

Dina första intryck av allsvenskan?
- Positiva. Det är en fin liga med kontrollerad fotboll. Det är inte som i Norge där bollen är uppe i luften hela tiden. Allt runt omkring är väldigt professionellt också. Det är som ute i Europa. Det finns en publik som bryr sig och det är ett stort intresse. Det gör fotbollen mycket mer spännande.

- Nivåmässigt är det lite liknande som i Norge, men fotbollspaketet här jämfört med det du får i Norge är helt annorlunda. Allsvenskan är närmare resten av Europa än vad den norska ligan är just nu.

På söndag väntar derby mot Djurgården. 20-åringens första Stockholmsderby eftersom han var lårskadad senast mot AIK.

- Självklart var det trist att missa senaste derbyt, men nu är det väldigt härligt att vara spelklar igen. Jag ser verkligen fram emot den här matchen.

- Derbyna är fantastiska matcher. De betyder mycket för Hammarby. Det handlar om att vara bäst i Stockholm och det är en fantastisk inramning runt matcherna.

Svendsen menar att han inte spelat någon liknande match tidigare i karriären.

- Nej, det närmaste du kan komma i Norge med Molde är matcherna mot Rosenborg. Men det är inte i närheten av samma tryck där som i Stockholmsderbyna. Det här blir en ny upplevelse och det känns väldigt spännande.

Norrmannen menar att han aldrig blir nervös inför en match, men väntar sig en pirrande känsla i kroppen när derbyt närmar sig.

- Lite fjärilar i magen och gåshud blir det alltid. Det är bara positivt, avslutar Svendsen.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-09-22 kl 19:02
Annons
Annons
Annons