Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hammarbys och Djurgårdens säkerhetsansvariga sågar förbundet

Enligt Göran Rickmer, säkerhetsansvarig i Hammarby, och Mats Jonsson, med samma titel i Djurgården, är förbundets regelverk helt fel.

I en debattartikel på Newsmill sågar de säkerhetsansvariga i Hammarby och Djurgården det svenska fotbollförbundets regelverk. En stor orsak till det är bestraffningen som Djurgården fått för incidenten i det allsvenska kvalet när supportrar attackerade en Assyriskaspelare.
Djurgården dömdes till böter och spel inför tomma läktare – trots att man, enligt debattartikeln, följde de regelverk som fanns.

Så här skriver man:
”Dels har man valt att i strid med sitt eget och Riksidrottsförbundets regelverk dubbelbestraffa Djurgården. Detta genom att tillämpa två olika regelverk på samma händelse och därigenom bestraffa föreningen med såväl böter som spel inför tomma läktare under sin premiärmatch. Därutöver har man valt att bortse från att Djurgården i sitt säkerhetsarbete följt samtliga direktiv från såväl SvFF som polisen. Det var till exempel på polisens order som Djurgården lät bli att omgärda spelplanen med staket, något som SvFF i sin dom väljer att klandra föreningen för.”

Frågan man ställer sig är vem som egentligen kommer att våga arrangera allsvensk fotboll i framtiden om man kan bestraffas trots att man följer alla regler och direktiv.

Man kritiserar också att förbundet använder sig av straff som spel inför tomma läktare:
” SvFF har heller inga betänkligheter i att kollektivt bestraffa 10000-tals människor som inget hellre vill än att den person som utdelat slaget mot en Assyriskaspelare identifieras, stängs av och ställs till svars för sina handlingar. Att de som sköter sig straffas är ett förfarande som förbundet bör omvärdera.”

Publicerad 2010-03-11 kl 23:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons