Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hammarbys ordförande - ''Finns inga interna stridigheter - en mediaanka''

Hammarbys Tony Gustavsson vill ha sex nya spelare och saknar en tydlig målsättning från styrelsen. Schism i Hammarby? I dag svarar Hammarbys ordförande genom FotbollDirekt.se.

- Det här är i väldigt hög grad en uppförstorad mediabild, en mediaanka, säger Hammarbys ordförande Jan Friedman till FotbollDirekt.se.

- Media söker konflikter som inte finns. Men det hade och andra sidan varit ännu värre om det hade varit tyst om Hammarby.

Men tydligt är att tränare Tony Gustavsson känner att han saknar gehör från styrelsehåll.

Förra säsongen kom han och lagledningen fram till att sex nya spelare är vad som skiljer Hammarby från topplatserna. Några nya spelare har inte kommit in.

Gustavsson till Sport-Expressen: ’’Det vi då ansåg behövdes rekryteras var sex kvalitetsspelare inför 2009. Två mittbackar, en innermittfältare, en yttermittfältare, en forward och en forward/ yttermittfältare’’.

Ovanpå det saknar Gustavsson målsättningar från styrelsen. Hammarbys tränare säger sig ha mötts med tystnad från Friedman och VD Michael Andersson: ’’Jag väntar fortfarande på ett officiellt uttalande från vd och styrelse på vad vår kortsiktiga målsättning är’’, säger Gustavsson.

Har ni lyssnat tillräckligt till vad Tony Gustavsson vill?

- Men det där är inte så konstigt. Som tränare vill han ha ett så bra lag som möjligt. Men det handlar också om ekonomi och att hitta rätt typ av spelare.

- Sedan arbetar vi på ett omfattande inriktningsdokument som även innehåller kortsiktiga tabellmålsättningar. Men det innehåller också väldigt mycket mer och man kan inte bara bryta ut de korta tabellmålsättningarna ur sitt sammanhang. Men tydliga besked om vår korta och långa målbild kommer. - I avvaktan på den räcker det gott och väl att vinna matcher. Och varje match vi spelar i Sverige går ju att vinna. Och vinner vi varje match så...

Är det troliga att laget är förstärkt fram till premiären?

- Ja, det finns en sådan ambition. Laget är inte färdigbyggt och det har vi heller aldrig sagt. Men det gäller att hitta rätt spelare också - och sådana spelare som passar vår plånbok. Sedan ska man komma ihåg att det finns ett transferfönster under sommaren också. för att ha några som helst synpunkter på sportsligt operativa beslut.

Relationen till Tony Gustavsson beskrivs som frostig i mediakretsar. Hammarbys ordförande har en helt annan uppfattning. I stället beskriver han ett sunt revirtänk.

- Tony och jag har inga som helst kommunikationsproblem och jag har den största respekt för med vilken systematik han och hans medarbetare bygger lag och spelare.

- Nu i vinter har jag också varit med några dagar på träningslägret i Los Angeles och vi brukar i vardagen ses på tidiga torsdagar när jag själv motionstränar på Årsta. Och igår var jag jag nere i omklädningsrummet på Stadshagen. Men jag aktar mig

Hur mår Hammarby Fotboll i dag?

- Bra. Det är stora saker på gång. Vi har vår nya akademi, en träningsanläggning och ny arena på gång och en omfattande scoutingverksamhet. Det händer stora saker i klubben.

- Jag minns en styrelse-diskussion 2001 vid den här tidpunkten. Den rådande meningen var att vi skulle vara glada om vi klarade oss kvar i Allsvenskan. Sedan vet vi hur det gick. Även om det mesta har förändrats sedan dess visar det ändå att det här en bransch där vi får leva med rätt mycket rörliga mål.

Publicerad 2009-03-01 kl 17:38
Annons
Annons
Annons