Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hammarbys ordförande ligger inte sömnlös

Hammarbys ledning har nu påbörjat arbetet mot en allsvensk comeback. Ett närmast gigantiskt arbete väntar men ordförande Per Magnusson ligger inte sömnlös.

- Det är klart att det är ett omfattande arbete vi har framför oss, men Hammarby är en klassisk klubb. Vi kommer tillbaka, säger Hammarby Fotbolls ordförande Per Magnusson till FotbollDirekt.se och tillägger:

- Vårt arbete inför nästa säsong har redan påbörjats.

Utan att ta i börjar Hammarby inför nästa säsong bokstavligen om i från noll.
Och det handlar inte bara om att Hammarby tvingas till minst en säsong i Superettan, utan om att såväl en ny tränarstab som en VD i dagsläget saknas.
Då har vi ändå inte nämnt spelartruppen. Här gäller det att förhindra en spelarflykt och samtidigt förstärka med rätt namn - och allt med en begränsad budget för en hårt ekonomiskt pressad förening.

- Det är klart att vi har många stora frågor att ta i men vi har gott hopp om att få behålla de spelare vi vill behålla, tror Per Magnusson.

Och så var det det här med alla tomma stolar på ledarsidan. I dag saknas så väl en tränare, en assisterande tränare, en sportchef och en VD.

- Det är ett intensivt pussel som vi börjat lägga. Men kandidater och namn är ingenting jag vill prata om i det här läget.

Har ni varit i kontakt med kandidater eller har ni till och med kommit så långt till förhandlingar med någon? - Det blir bara fel att prata om det så jag säger inga kommentarer, säger Magnusson.

Känner ni stress över att snabbt kunna visa resultat? - Stress? Nja, klart vi inser att det brådskar men det viktigaste är ändå att vi är måna om att det vi gör ska göras ordentligt.

- Men visst ska vi samtidigt försöka göra det här både snabbt och effektivt.

Hur upplever ni pressen? - Det är klart att det är press. Det är ett stort arbete vi har framför oss men jag ligger inte sömnlös om nätterna. Vi måste fokusera på våra arbetsuppgifter och det är vad vi gör.

Frågan är bara hur hotbilden ser ut i dag mot kvarvarande styrelsemedlemmar? Detta mot bakgrund av att både ordförande Staffan Thorsell och VD Michael Andersson med kort mellanrum genom hot skrämdes från sina uppdrag.

- Vi kan fokusera på det vi ska göra...

Är det ett ja eller ett nej på frågan om vissa av er har upplevt hot eller känner er hotade? - Jag vill inte uttala mig kring säkerhetsfrågor. Vi kan fokusera, det är det enda jag vill säga om det här.

Avslutningsvis kommenterar Per Magnusson ekonomin och vad han klamrar sig fast vid i form av förhoppningar inför framtiden.

- Det är klart att vi står inför en stor utmaning ekonomiskt. Men samtidigt kan man vända på det och påstå att de företag som kommer in nu får vara med om början på en resa. Hur intresset är? Det finns intresse för oss, det känner jag redan.

- Hoppet inför framtiden i det här läget handlar om att Hammaby är en klassisk klubb. Klassiska klubbar kommer alltid tillbaka.
- Det finns en trygghet och styrka i den sammanhållning och beslutsamhet som finns i Hammarbys organisation, precis som lojaliteten vi känner från våra supportrar.

Ola Gustavsson

 

Publicerad 2009-11-03 kl 12:49
Annons
Annons
Annons