Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
3:11

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Hammarbys tränare försvarar sina byten: "De får gärna sparka och svära, alla var rätt"

UPPSALA. Stefan Billborn bytte ut Jiloan Hamad, Muamer Tankovic och Vladimir Rodic mot Sirius.
Trion visade besvikelse i bytesögonblicken - och det ser Hammarby-tränaren positivt på.
- De får gärna svära och sparka. Alla byten vi gjorde var rätt, säger Billborn.

Hammarby låg länge under med 1-0 borta mot Sirius. Det var först i den 79:e minuten som laget fick in en kvittering i Uppsala. I den andra halvleken genomförde man tre byten, då offensiva stjärnorna Jiloan Hamad (63:e minuten), Muamer Tankovic (74:e minuten) och Vladimir Rodic (81:a minuten) gick ut. Alla tre visade besvikelse när de byttes ut.

- Man kan säga vad man vill. Jag tycker att vi var som bäst i matchen under de sista 20 minuterna, så jag tycker vi fick effekt på bytena. Ibland får man det, ibland inte. Jag tycker att det är solklart att alla byten vi gjorde var rätt byten, säger Bajen-tränaren Stefan Billborn.

ANNONS

Att de tre spelarna visade känslor när de byttes ut ser Billborn positivt på.

- Det är väl bra. 

På frågan om vad de sa svarar Billborn:

- Det skiter jag faktiskt i. De får gärna svära och sparka, det har ingen betydelse så länge jag kan kommunicera med dem efteråt och i morgon. Då är det inga problem över huvud taget. Jag lägger inga personliga värderingar i det.

Rodic byttes ut direkt efter att han hade gjort mål, och enligt Billborn var det inte aktuellt att tänka om på grund av målet.

- Det är inte sjumanna-fotboll, där man får stanna kvar om man gör mål.

Efter slutsignalen berättar Jiloan Hamad om sina känslor kring att bli utbytt.

- Man vill aldrig bli utbytt. Jag känner ändå att jag kan göra det där sista avgörande. Det har varit många matcher tidigare där vi avgjort mot slutet och jag tycker ändå att vi hade bra flow även innan bytena. Vi hade bra kontroll på matchen, vi vände från sida till sida. Det kändes som att det skulle komma så småningom. Men för mig är det bara ett bra tecken att man blir arg när man blir utbytt. Vi vill mycket, säger Hamad.

ANNONS

Lagkaptenen tycker inte att Hammarby var som bäst efter bytena.

- Nej, jag är inte nog inte villig att hålla med (Billborn). Det är klart att vi skapade många chanser, men jag är övertygad om att det hade blivit på samma sätt ändå. Vi hade kontroll även innan bytena.

Blev du förvånad när du byttes ut?
- Ja, faktiskt. Det var ganska tidigt. Jag kände att jag var bra i matchen och jag tror inte att jag gjorde ett enda misstag. Jag känner att jag kan avgöra matcher. Jag har avgjort många matcher tidigare. Men det är okej. Det är ett bra tecken att man blir besviken när man blir utbytt. Det får tränarna köpa.

Publicerad 2018-09-17 kl 22:21
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto