Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hammarbys tränare: "Tecken på att vi är på rätt väg"

Foto: Scanpix

Hammarby lockade till sig Imad Khalili och Richard Magyar, trots sin tabellposition. Spelare attraheras av klubbens projekt.
- Det känns jäkligt bra och är ett tecken på att vi är på rätt väg, säger tränaren Nanne Bergstrand till Fotbollskanalen.

Under tisdagen presenterade Hammarby två nyförvärv i form av Richard Magyar och Imad Khalili. Alltså en tidigare allsvensk lagkapten och en tidigare allsvensk skyttekung.

Men trots att förväntningarna är stora på mittbacken Magyar och offensive mittfältaren/anfallaren Khalili ber Bajens tränare Nanne Bergstrand om tålamod kring duon.

- Vi måste vara beredda på att ge de här grabbarna lite tid. Det är inte en tvättmaskin vi har köpt, för de fungerar ju som bäst från dag ett. Det här är inga maskiner, utan det är människor och de kommer från lite uppehåll matchmässigt, säger Bergstrand.

Tränaren är nöjd över att man kunde få in Khalili med tanke på Pablo Pinones-Arces skada, som kommer att hålla borta anfallaren från spel i ett par-tre månader.

- Det gjorde att det blev allt viktigare att få in en offensiv spelare, säger Nanne Bergstrand.

Både Magyar och Khalili förklarar sitt val av ny klubb med att de gillar den spelstil som Hammarby har och det långsiktiga projekt som klubben arbetar med. Att de grönvita är inne i en resultatmässig formsvacka och bara har fyra poäng ner till nedflyttningsplats fick inte duon att välja bort spel på Tele2 Arena.

- De här spelarna ser att Hammarby håller på med ett längre projekt. De har lyft blicken, och det är viktigt att vi får andra att göra det så att man inte bara tittar på de sista nio matcherna, utan vad som hänt de senaste 18 månaderna och var vi är på väg. Det är väl ett kvitto, att spelarna vill spela den typen av fotboll som vi vill göra, som är lite annorlunda i svensk fotboll.

Hur känns det att ni lyckats bygga upp den sortens attraktionskraft?
- Jäkligt bra, för det är ett tecken på att vi är på rätt väg. Det finns mycket framtidstro över huvud taget när det diskuteras kring Hammarby.

Vill du ha in fler spelare i sommar?
- Nu har vi tagit in tre spelare och det finns också en risk gruppsykologiskt att göra för många förändringar under säsongen. Som det ser ut nu kommer det stanna här, säger Bergstrand.

Att Hammarby nu tar in mittbacken Richard Magyar skulle kunna innebära att Birkir Mar Saevarsson får hoppa tillbaka till högerbacksplatsen, som han var värvad till, vid tillfällen framöver.

- Det ger oss fler möjligheter i det här pusslet, men vilken lösning det blir är det spelarnas prestationer som avgör.

- Birkir har gjort det så bra som mittback att han för mig är både och, både mittback och högerback. Han kommer spela där som det är bäst för laget, avslutar Nanne Bergstrand.

Sportchefen Mats Jingblad utesluter inte fler värvningar framöver.

- Vad som händer vidare har vi inte diskuterat så jättenoga. Vi har fokuserat på Richard och Imad nu. Om det kommer några fler... det är inget vi tänker på. Det är som Björn Wesström (AIK:s sportchef) brukar säga: "Vad som händer när vi går härifrån vet vi ju inte". Rätt vad det är kan det ringa någon som vill ha någon, eller det kan hända något som gör att man måste agera, säger Jingblad.

Sportchefen menar att värvningen av Khalili är viktig med tanke på Pinones-Arces skada, men lyfter även fram en annan potentiell anfallsersättare i den befintliga truppen.

- Vi har även sett att Isac Lidberg börjar ta för sig och det är glädjande. Han har varit med mycket på träningar, satt på bänken mot Gefle senast och han är en framtidsman. Men det är kanske framför allt Imad som redan nu kan gå in och ersätta om det skulle behövas, säger Mats Jingblad.

Isac Lidberg är endast 16 år gammal, men redan nu uppe och konkurrerar i A-laget.

- Vi tror mycket på de killarna (Lidberg och Dusan Jajic), det är därför vi skrev kontrakt med dem i våras. Vi är medvetna om att det går upp och ner för dem, men de har varit med ganska kontinuerligt i A-laget nu och både han och "Dulle" (Dusan Jajic) fick speltid mot Åtvidaberg i träningsmatchen innan omstarten. De fortsätter sin utvecklingskurva precis som vi förväntat, avslutar sportchefen.

Publicerad 2015-07-09 kl 16:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons