Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
40v

Hammarbys vd om Michelsen: ”En felrekrytering”

Foto: Bildbyrån.

Hammarby sparkade i torsdags tränaren Jakob Michelsen, efter bara en säsong i klubben.
Nu har klubbens vd Henrik Kindlund uttalat sig.
- Man får konstatera att det här är ingen framgång. Det är en felrekrytering och ett misslyckande. Med facit i hand är det helt uppenbart, säger Kindlund till Hammarbys hemsida.

Efter tider av spekulationer och även rykten om en maktkamp med sportchefen Jesper Jansson, så valde Hammarby att i torsdags sparka sin danske tränare Jakob Michelsen.

- Under 2017 förmådde, trots att det var ett uppbyggnadsår, att uppnå det bästa resultatet för klubben på nio år. Det var en stor förändring i spelartruppen. Och därför svajade spelet, speciellt mot slutet då flera nyckelspelare var borta med skador, sa Michelsen efter beslutet till Bold.dk.

Nu har klubbens vd Henrik Kindlund uttalat sig om beslutet att sparka sin tränare, knappt ett år efter att han anställts.

- Man får konstatera att det här är ingen framgång. Det är en felrekrytering och ett misslyckande. Med facit i hand är det helt uppenbart, säger Kindlund i ett klipp på Hammarbys hemsida.

- Ett ganska jobbigt och tufft beslut, men utifrån det sättet vi vill jobba på och dit vi vill så har det också i slutändan varit ett enkelt beslut.

Hammarbys vd bekräftar därefter att det i slutändan har varit synen på klubbens ambition och sätt att spela som gjorde att Michelsen fick lämna.

- Det här med rekryteringar är inte helt enkelt. Vi var väldigt tydliga med vad vi ville när vi rekryterade ny huvudtränare för ett år sedan. Vi var väldigt tydliga mot våra kandidater och speciellt Jakob då som var den vi valde med vilken roll och vilken profil vi sökte och Jakob kvitterade att han tyckte det var rätt tänk och ett sätt han själv ville jobba på.

- Sedan har det av lite olika anledningar under året utvecklat sig på ett annat sätt. Inte minst under senare delen av hösten här vi känt att det här samarbetet inte har funkat och vi har inte haft samsyn i väldigt viktiga frågor. Då har vi någonstans dragit slutsatsen att han har velat göra det på ett annat sätt och då har vi känt att det inte kommer att fungera på ett tillräckligt bra sätt.

Kindlund förnekar även att det har att göra med en konflikt mellan Michelsen och sportchefen Jesper Jansson.

- Det har egentligen inte med det att göra. Jesper har ett uppdrag från mig och styrelsen som följer. Jag vet att det i media målats upp som en maktkamp mellan Jesper och Jakob och så har jag inte alls upplevt det. 

Följ uppladdningen hos C More!

C More sänder över 100 försäsongsmatcher inför den allsvenska premiären 2018.

- Se hela uppladdningen 2018 hos C More -

Publicerad 2018-01-06 kl 14:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons