Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
37v

Hammarbys vd pikar rivalerna: ”Måste svida för Dif och AIK att vi har så mycket publik”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkter från det senaste derbyt mellan Djurgården och Hammarby i spelaren.

Hammarby har haft högst publiksnitt i allsvenskan sedan laget tog steget upp 2015.
Nu pikar klubbens vd Henrik Kindlund rivalerna. 
- Det är klart att det är tufft för AIK och Djurgården, säger Kindlund i en intervju med Fotboll Sthlm.

Henrik Kindlund tog över som VD för Hammarby 2012. Sedan dess har klubben tagit steget upp från superettan till allsvenskan och har de senaste säsongerna haft allsvenskan högsta publiksnitt, vilket Kindlund menar irriterar rivalklubbarna AIK och Djurgården.

- Det är klart att det är tufft för AIK och Djurgården och dess supportrar att hantera att vi har så mycket mer publik, säger han i en intervju med Fotboll Sthlm.

När Kindlund tog över Hammarby hade klubben ett ansträngt ekonomiskt läge, men är nu en av de toppklubbar som omsätter mest i hela allsvenskan. Och Kindlund menar att ekonomin talar för Bajens fördel och att laget tillsammans med AIK och Malmö har framtiden för sig.

- Vi tre bör vara topp sex-klubbar över överskådlig framtid. Samtliga ligger bra till på publik- och marknadssidan som vid sidan av spelarförsäljningar är de stora intäktskällorna.

Kindlund är däremot inte lika säker på att Djurgården kommer vara lika starka kommande år.

- De ligger ganska långt efter på kommersiella intäkter: 20-25 miljoner efter oss och AIK. Nu har de kompenserat det genom försäljningar men att de ska fortsätta vara så mycket bättre än oss på den biten år efter år har jag svårt att se.

Däremot är Kindlund imponerad av klubbens vd Henrik Berggren och sportchef Bosse Andersson.

- Så länge Henrik Berggren (vd) och Bosse Andersson (sportchef) är kvar så kommer de vara att räkna med. De är bland de absolut bästa i sina roller. Djurgården borde fundera på att resa en staty av dem alltså. De har verkligen räddat klubben. Hade inte de kommit in hade resan mycket väl kunnat sluta i superettan. Så dålig var ekonomin. De har gjort en nästan osannolik prestation, i mina ögon nästan lika stor som Graham Potter och Daniel Kindberg (intervjun gjordes före brottsmisstankarna mot den senare, Fotboll Sthlms anmärkning) gjort i Östersund, säger Kindlund i intervjun. 

Kindlund är också kritisk till IFK Göteborgs arena och menar att laget måste byta arena för att kunna ta sig tillbaka till toppen.

- Det känns inte som en modern arena om man jämför med Tele2 eller stadion i Malmö. Den är dessutom för liten. Nej, de måste riva den och bygga nytt, säger han.

Publicerad 2018-05-09 kl 13:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons