Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Hammarbys vd: "Räknar med att ta in två-tre spelare"

Foto: SCANPIX

Hammarby ligger på kvalplats i allsvenskan efter 15 omgångar.
Nu kommenterar klubbens vd Henrik Kindlund situationen.
- Vi har behov av att få in ett par spelare, säger han till klubbens hemsida.

Det är på Hammarbys officiella hemsida som klubbens vd Henrik Kindlund väljer att prata om de grönvitas nuvarande situation. Han menar att samtliga inom klubben tar situationen på största allvar.

- Vi har kontinuerliga utvärderingar, och när det inte går helt som planerat är det klart att de diskussionerna blir mer intensiva. Eventuella taktiska och spelmässiga förändringarna kan vi av förklarliga skäl inte gå in på i detalj. Men man behöver ju inte vara ett geni för att förstå att det ligger fokus på att förbättra spelet över hela banan så att vi släpper in färre mål. Situationen påminner ju om den vi hade för ett år sedan, då gjorde lagledningen en del ändringar och vi gjorde ett par spelarrekryteringar. De åtgärderna tillsammans med att laget verkligen gick samman gjorde att vi kom upp på fast mark. Som organisation är det så det måste fungera i ett sådant här läge. Att leta syndabockar eller tycka synd om sig själv hjälper inte ett dugg, säger Kindlund till hammarbyfotboll.se.

Kindlund kommenterar också tränaren Nanne Bergstrand och sportchefen Mats Jingblad.

- De är naturligtvis medvetna om läget och att det nu gäller att vi förbättrar resultaten. Båda två har varit med så pass länge och upplevt liknande situationer tidigare, det finns ett förtroende för deras stora erfarenhet i det här läget. Det är en match i taget som gäller och det är de givetvis helt på det klara med. Samtidigt vet vi att vi också måste se möjligheterna i att avancera uppåt i tabellen, det är ju där framtidstron och energin finns.

Enligt Kindlund är flera nya spelare på väg in i Hammarby.

- Vi har jobbat hela sommaren med den frågan, och det handlar om att få in rätt typ av spelare med de rätta kvaliteterna. Det är mycket jobb, och det handlar i första hand om startspelare i andra klubbar som det givetvis är konkurrens om. Vi räknar med att ta in två eller tre nya spelare inom den närmsta tiden. Vi har behov av att få in ett par spelare som kommer in med nya kvaliteter och ger oss andra alternativ och möjligheter, säger vd:n.

Kindlund slår också fast att det inte är aktuellt för Hammarby att sälja någon spelare i sommar, då klubben varken har ett behov eller en vilja av det.

Publicerad 2016-07-27 kl 11:12
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER