POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Hammarbytalangen om att överge spelidén: "Jobbigt - men värt det"

Hammarby har övergett idealet att passa sig fram till anfall. Istället har det blivit mer långbollar och kämpande. Men Simon Helg tycker det är värt det för att ta nödvändiga poäng.

Efter Hammarbys svaga inledning med bara fem poäng på åtta matcher och avstängningar på viktiga anfallare tvingades laget till förändringar.
Resultatet har blivit att de nu lyfter fram bollen till planens sista tredjedel istället för att spela sig dit.

- Vi har verkligen offrat vårt spel. Hammarby är känt för att vara ett spelande lag som håller bollen efter marken. Nu på sista tiden när vi haft det kämpigt har vi tvingats slå längre bollar och kriga oss fram till bollen för att göra något därifrån, säger Simon Helg till FotbollDirekt.se.

Resultatet efter förändringen är sju av nio möjliga poäng. 19-åringen tycker det har varit jobbigt att överge spelet men att resultaten vägt upp det.

- Vi måste vinna och när vi väl tar de tre poängen så bryr man sig inte om hur man tagit dem. Så just nu tycker jag det är värt det.

- Men det är kämpigt. Alla i vårt lag vill spela det fina spelet vi kan och brukar göra. Men när man är i en sådan situation vi varit i måste man ibland offra såna saker för att ta poäng och det har vi fått göra nu.

Just taktikändringen har öppnat för 19-årigen. Sedan taktikskiftet har han startat samtliga tre matcher - sina tre första starter i år. Faktum är att det brukar gå bra när Helg får spela. Hammarby har tagit 11 av sina 12 poäng i de matcher där 19-åringen fått speltid. Enligt Gustavsson passar Helgs spel bra i den nya taktiken med längre bollar.

- Helg tillför en ny dimension i vårt djupledsspel på mittfältet. Han har flera kvaliteter som är sällsynta. Dels en extremt känslig vänsterfot som även besitter ett bra tryck. Sen har han en kombination av snabbhet och kraftfullhet. En stark genombrottsspelare, säger tränaren.

Micki Almasi

Publicerad 2009-05-27 kl 17:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå