Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

”Han är en av de bästa i Sierra Leone”

”The Banguras” har gjort succé i AIK. Nu är ”The Kamaras” på provspel i Trelleborg.
– Den som är det tunga namnet är Lansana. Han tror man kommer bli en a-landslagsspelare nere i Sierra Leone, säger agenten Patrick Mörk.

Efter AIK:s braksuccé med värvningarna av Mohamed och Teteh Bangura har intresset för spelare från Sierra Leone ökat rejält. Nu har Trelleborg två landsmän till ”The Banguras” på provspel.

Sulaiman Kamara, 18, och Lansana Kamara, 19. Den förstnämnde är en offensiv yttermittfältare, medan Lansana är en defensiv innermittfältare, dock en målfarlig sådan.
– Lansana är helt klart det tunga namnet. Han har varit på provspel i norska Fredrikstad tidigare och jag tror han kom tvåa i skytteligan i Sierra Leones högsta division, vilket måste anses starkt av en spelare som är en defensiv mittfältare. Han har ett tungt skott och är väldigt kraftfull, säger Patrick Mörk till FotbollDirekt.se.

Spelaren som Trelleborgs klubbdirektör Lasse Larsson sökte under sin Sierra Leone-resa var egentligen en högerytter, den fann han i Sulaiman men han tyckte att Lanzana var såpass bra att han ville se även honom i TFF. Spelarna kommer att spela en U21-match med Trelleborg på onsdag.
– Men de är inga Banguras som är i Trelleborg, de är helt andra spelartyper, avslutar Mörk.

Mårthen Bergman

Publicerad 2011-08-12 kl 14:42
Annons
Annons
Annons