Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Han är Gais joker: "Är en renodlad nia"

Han är okänd för många, men Gais 20-årige förvärv Pär Ericsson har kapacitet att göra avtryck i allsvenskan redan under debutsäsongen.

Redan i somras blev det klart att Ericsson skulle byta Carlstad mot Gais. Anfallaren mellanlandade i Degerfors och spelade hösten i superettan. När träningsmatcherna med Gais dragit igång har Ericsson fått ta plats längst fram som ensam forward i två av tre matcher.

- Jag är en renodlad nia som kämpar, sliter, fajtas och försöker alltid vara med i boxen. Sedan är det svårt att säga hur många mål jag kommer göra eftersom jag kommer från ingenstans, säger han till FotbollDirekt.se.

Hammarby, Örgryte och Gais var klubbarna som visade intresse för Pär Ericsson. Huvudpersonen valde den sistnämnda klubben och bytte förening som Bosman. Något som fick Carlstad att reagera starkt och Ericsson fick spela höstsäsongen i Degerfors.
- Det var väldigt nyttigt för mig. Det blev ett steg till från division 1 i Carlstad. Där hade jag ett heltidsjobb vid sidan av och nu kunde jag koncentrera mig på fotbollen.

Degerfors ramlade ur superettan, men Ericsson gjorde bra ifrån sig och svarade för sex mål.
- För egen del gick det bra. Jag spelade alla matcherna från start och det gick över förväntan. Det var utvecklande, konstaterar Ericsson.

- Nu har det blivit ytterligare ett steg. Jag visste inte hur allt skulle bli med träningsmängd och så vidare, men det har känts bra och jag kommer in i det mer och mer.

Publicerad 2009-02-25 kl 14:29