POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Han är Kalmars nye brasilianare

Nu avslöjas Kalmars brasilianske forwardsval. Efter att David Elm valt Elfsborg siktar Kalmar in sig på en 23-årig forward från storklubben Vasco da Gama.

Patric, 23-årig forward från Vasco da Gama, är nu Kalmars huvudspår. Kalmar-tränaren Nanne Bergstrand upptäckte Patric under scoutingresan till Brasilien i november. Därefter har Kalmar lagt ett bud. Men någon affär är långtifrån klar. Patric själv verkar inte alltför inställd på Kalmar.

- Jag vet att det var några och tittade på mig i slutet av förra året, men jag vet faktiskt inte mycket mer än så. Jag har inte pratat med min agent om det på länge nu, säger Patric till Barometern.

Patric kom till Vasco da Gama i Mixto i Serie D under 2010. Han skrev på kontrakt för ett år och kämpar nu om en plats i startelvan. Förre Djurgårdsmittfältaren Enrico är nybliven lagkamrat med Patric i Vasco: 

– Jag har bara varit här i några veckor och inte sett honom (Patric) så mycket. Men han är en stor och stark forward, inte så väldigt teknisk med brasilianska mått mätt. Kanske är han en sådan typ av spelare som skulle passa väldigt bra i Sverige, säger Enrico.

Förra veckan inleddes Rio-mästerskapen och Patric hoppade in i andra halvlek mot Resende. Men i matchen efter blev det ingen speltid. Kalmars förhoppning är att Patric väljer dem för att få spela mer, men Enrico tror att det ser mörkt ut för Kalmar. 

– Det är extra stor uppståndelse kring mästerskapet i år, mycket för att Ronaldinho har skrivit på för Flamengo. Och just nu är det faktiskt ingen som pratar om att lämna laget.

Publicerad 2011-01-26 kl 11:42
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå