POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Han är Malmös reservplan: "Klubben har antytt att det kan bli så"

Förhandlingarna med Stuart Baxter tar tid. Då kan andretränaren leda Malmö när ”Rolle” flyttar.
- De har antytt det, säger Anders Palmér till fotbollskanalen.se.

Som fotbollskanalen.se avslöjat är MFF överens med FC Köpenhamn om prislappen för att lösa Roland Nilsson från sitt avtal, och låta honom flytta till Danmark. Vad båda parterna väntar på är att MFF ska få klart med en ersättare – sedan vill man presentera hela tränarlösningen i ett samlat paket. Helst ska så ske under helgen.

Men på fredagen kunde fotbollskanalen berätta att huvudkandidaten Stuart Baxter ännu inte bestämt sig för hur han vill göra. Flera ”privata och personliga detaljer” återstår att lösa, och i slutändan kan Malmö tvingas släppa Nilsson, redan innan man kommit överens med Baxter.

- Jag har inte lämnat något definitivt svar, sade Baxter till fotbollskanalen.se under fredagen.

Därför har sportchefen Per Ågren redan nu varskott andretränaren Anders Palmér om situationen – och bett honom vara redo att kliva upp som vikarierande huvudansvarig med kort varsel.

- Ja, men det är ju såklart ett alternativ medan man letar efter någon mer permanent. Det är vi väl medvetna om. Men just för tillfället vet vi inte exakt vad som händer, det är många turer fram och tillbaka, säger Palmér till fotbollskanalen.se.

Men klubben har varskott dig om möjligheten?
- Ja, det kan man väl säga. Det är nog inte det riktiga huvudspåret ändå, men de har antytt att det kan bli så, ja, säger Palmér.

Vad känner du inför en sådan uppgift?
- Då är det bara att köra på för lagets bästa. Det blir i så fall jag och Leif Engqvist (lagledaren) kan jag tänka mig. Men som sagt, jag vet inte säkert vad som händer i det närmaste.

Anders Palmér förklarar att han inte känner till någon exakt tidsram för när klubben i så fall vill ha honom vid rodret. Det är inte klart huruvida det blir till söndagens match, eller mötet med Häcken kommande fredag. Om Palmér tar över väntar heller knappast några dramatiska omvälvningar. Grundfilosofin om spelsätt delar han med Roland Nilsson.

- Ja, det är klart. Jag ska inte förändra någonting större. Utan då handlar det om att bygga vidare med det man jobbat upp nu under ett antal år, säger Palmér.

Publicerad 2011-05-14 kl 17:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå