Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Han är Mjällbys bonusförvärv i år

Tunt med nyförvärv i Mjällby. Men nu är Craig Henderson äntligen tillbaka. Nya Zeeländaren ses som ett nyförvärv av Mjällby-ledningen. Henderson är lättad över att vara på gång igen efter mardrömsåret.

- Det har varit tufft, ett tufft år. Nu är jag enormt sugen på fotboll men jag måste ta det steg för steg. Det lär inte bli några glidtacklingar från mig så här i början, säger Craig Henderson till FotbollDirekt.se.

- Jag kan springa obehindrat, så nu kommer jag att variera rehab med bollträning i början. Målet är att vara klar för spel senast till säsongsstarten.

För ett år sedan lekte fotbollslivet för Craig Henderson. Han hade lämnat collegefotboll i USA för spel i en europeisk proffsliga - och han skulle göra sin A-landslagsdebut mot Mexico.
En plats i Nya Zeelands VM-trupp hägrade. Men under Mjällbys försäsongsläger på Cypern rök korsbandet för Henderson och säsongen rann ut i sanden.
Nu är den 23-årige mittfältaren på väg tillbaka. Spelsugen förstås, men också försiktig om framtiden. 

- Jag får börja om på noll, nästan lära mig spela fotboll igen. Jag har mycket att bevisa i Mjällby och allsvenskan. Klart att man har drömt om större ligor. Men jag kan inte ens tillåta mig att drömma om det nu, jag måste visa att jag håller här först.   

Den missade VM-chansen är glömd. VM blev ändå en fantastisk upplevelse för Henderson och hans landsmän. Nya Zeeland blev mot alla odds enda obesegrade lag i turneringen med tre oavgjorda matcher.    

- Det var bittert för mig, men också fantastiskt för laget och landet. Det var underbart att vi kryssade mot Italien, de bara filmar hela tiden så det kändes rätt att de åkte ut. 

- Intresset för fotboll i Nya Zeeland har gått upp som en raket efter VM. Fotboll är nog största sporten efter rugby och cricket nu, innan var det inte många som brydde sig. 

Henderson lämnade tidigt Sverige för rehab i USA ifjol, men hann se säsongsinledningen av allsvenskan från läktaren. Han imponerades av Mjällby, medan allsvenskan som helhet var mer svårbedömd. 

- En fysisk liga med högt tempo, planerna bjöd inte in till något skönspel på våren direkt. Men jag har faktiskt svårt att avgöra kvaliteten när jag inte spelat själv. Det återstår att se hur jag står mig i allsvensk konkurrens.
 
- Mjällby överraskade många ifjol, men jag tror känslan att vi var på hög allsvensk nivå fanns i laget hela tiden. Nu har vi fått behålla kärnan i laget och jag tror att vi kan upprepa fjolårets resultat.

Publicerad 2011-01-09 kl 17:42
Annons
Annons
Annons