POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Han är vårens spelare: "Snart landslagsback"

En tredjedel av allsvenskan spelad. Nu tar serien uppehåll, och en av Sveriges främsta fotbollsexperter summerar. Idag utser vi vårens drömelva, med ett högst oväntat AIK-namn.

- En tendens av våren är att de etablerade sviker medan de unga kommer in och tar över, säger Radiosportens expertkommentator Ralf Edström till FotbollDirekt.se.

- Niklas Hult, Oscar Hiljemark, Simon Thern, Joseph Baffo... det är killar som är födda 92 många av dem, det är fantastiskt.

Ralf Edström är besviken på många av de större namnen i allsvenskan och räknar upp men gläds åt utvecklingen hos många yngre spelare. Och påfallande många ynglingar tar plats i expertens dröm-elva efter tio omgångar.

Så, här är den, Här är Ralf Edströms vår-elva:

Målvakt: Pär Hansson, Helsingborg

- Helt makalös, Helsingborgs bästa spelare och klart bästa målvakten i allsvenskan hittills. Och det finns många bra att välja på. Förutom alla jätteräddningar är han också bra med fötterna, och det blir allt viktigare för att klara sig som målvakt idag.

Vänsterback: Ricardinho, Malmö FF

- En spelare jag är väldigt förtjust i, inte minst för hans offensiva kvaliteter. Det är många i MFF som inte levt upp till förväntningarna i år, men han har varit på samma nivå som ifjol.  
 
Högerback: Mattias Johansson, Kalmar

- Jag tror vi har landslagets nya högerback här, och det ganska snart. Han påminner om Lustig offensivt, men han har ordning på defensiven också och där kan jag tycka att Lustig svajar ibland. En av vårens största utropstecken, även om han visat klass redan tidigare.

Mittback 1: Alexander Milosevic, AIK

- Fantastiskt bra gjort av en kille som är född 92 att gå direkt från Vasalund till AIK och klara av det såpass bra. Det är ju alltid en jättepress i AIK, men han ser hur lugn ut som helst. Stark och väldigt bra med bollen också.  

Mittback 2:

- Ragnar Sigurdsson, IFK Göteborg. Jag tycker Sigurdsson har varit klockren, det var matchen mot Norrköping som blev en liten plump i protokollet, men annars har han fortsatt att vara stabil.

Vänstermittfältare:
Niklas Hult, Elfsborg

- Kvicka fötter, vågar utmana och inte rädd. En "osvensk" typ vi fått fram för få av. På senare år är det väl egentligen bara Bajrami. Det där att vara orädd, våga utmana om och om igen, även om det inte funkar första gången. Hult ser ut som en framtida storspelare.   

Högermittfältare: Valdet Rama, Örebro

- De kanske inte fått full utdelning på sina värvningar, men här har Örebro lyckats med scoutingen. En attraktion, spektakulär spelare som samtidigt är effektiv och kan göra mål.  

Innermittfältare 1: Jeffey Aubynn, Malmö FF

- Det var svårt att ta ut någon innermittfältare som verkligen övertygat, det är rätt tunt på den positionen. Anders Svensson kanske borde vara given, men hans vår har väl förstörts lite av skador. Han går inte att känna igen riktigt. Aubynn har överraskat som innermitt, tycker att han överglänst Wilton. Får han lite tid så kan han lägga en 40-50-meterspassning på läppen, han har sådan känsla i foten.

Innermittfältare 2: Ardian Gashi, Helsingborg

- Som sagt, svårt att plocka ut innermittfältare. Och kanske att han inte varit lika bra som ifjol, men fortfarande en enormt nyttig spelare, vilket arbete han lägger ner!

Forward 1:
Tobias Hysen, IFK Göteborg

- Den spelare som är klart viktigast för sitt lag. Vad händer om han försvinner? Det skulle bli kaos i Blåvitt! Nu senast började han och Drugge hitta varandra också, så

Forward 2: Mathias Ranégie, Häcken

- Han har verkligen utvecklats och kan göra mål på många olika sätt, det är viktigt. Har styrkan och samtidigt teknik och snabbhet.

Tränare: Pelle Olsson, Gefle.

- Det finns många som gör det bra med små medel, du har Prahl i Trelleborg till exempel. Men jag väljer ändå Olsson. Det kändes som att Gefle skulle få det tufft efter kvalet idjol. När ett lag ligger i botten i flera år i rad brukar det till sist sluta med att de inte orkar längre och åker ur. Men Gefle har lyckats motbevisa det så här långt och det känns redan som att de är i hamn, de kan sikta uppåt. Det är Olssons verk.

Publicerad 2011-05-28 kl 20:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå